Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anchyiemyca

Marketing

...PoSt PoSvEćEn HrVaTsKiM pLiVaČiMa...



SANJA JOVANOVIĆ
Mlada Dubrovkinja je u utrci na 50 metara leđno osvojila naslov europske prvakinje. Za zlato je isplivala svjetski rekord u vremenu 26.37. To je druga Sanjina medalja u Debrecenu.
Sanja Jovanović je jednostavno eksplodirala na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima. Nakon što je dan ranije uzela srebrnu medalju na 100 metara leđno, na dvostruko kraćoj dionici mlada Dubrovkinja je bila nedodirljiva za ostatak konkurencije.
Osvojila je naslov europske prvakinje, a do zlatnog odličja je došla s novim svjetskim rekordom u vremenu 26.37 sekundi! Za 33 stotinke bila je brža od prijašnjeg rekorda kojeg je šest godina držala Kineskinja Hui Li. Treba reći da je 21-godišnja Dubrovkinja prošli mjesec u ovoj disciplini u Zagrebu isplivala europski rekord (26.91).
"Nisam još ni svjesna da sam tako dobro plivala, a kamoli da sam vlasnica svjetskog rekorda", rekla je odmah nakon utrke Jovanović, koja je u utrci na 50 leđno u cilj ušla sa nevjerojatnom prednošću u odnosu na suparnice.


DUJE DRAGANJA
SVI SVJETSKI mediji prenose senzacionalnu vijest o uspjehu Duje Draganje koji je na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Manchesteru na 50 metara slobodno postavio novi svjetski rekord.
Britanski pak mediji prenose Dujinu poruku nakon postavljanja novog rekorda - "uživaj dok možeš".
"Svjetski rekordi postavljeni su da bi bili srušeni iduće godine ili čak idućeg tjedna. Ali nije to važno, ja sam trenutno nositelj svjetskog rekorda i zbog toga ću to večeras proslaviti, jer sutra to možda neću moći", rekao je Draganja na presici održanoj nakon natjecanja.
"Osjećao sam se odlično, osjećao sam da rekord imam u sebi. Sve što mi je trebalo jest dobar start i imao sam ga", kazao je Duje za Reuters.
Tako je izborio polufinale na 100 slobodno u Manchesteru, ali očito umoran od velikog rezultata dan ranije i slavlja, Draganja je u kvalifikacijama zauzeo 12. mjesto s vremenom 48.44.


GORDAN KOŽULJ
Koliko to god nevjerojatno zvuči, neki od plivača protiv kojih se Kožulj „bori" tek su se rodili kada je on osvajao seniorska odličja. Naš je plivač rođen 1976., a u Eindhovenu su neki plivači koji su rođeni 1990..
Legenda hrvatskog plivanja Gordan Kožulj vratio se nakon jednogodišnje pauze plivanju. S kolegama iz reprezentacije u Eindhovenu je na Europskom prvenstvu. Već nakon prvog nastupa,u kojem se plasirao u polufinale na 100 metara leđno, pokazao je kako još uvijek nije za otpis iako je najstariji sudionik plivačkog dijela natjecanja.
Kožulj je hrvatskom plivanju donio brojna odličja s velikih prvenstava, a nema ih samo s Olimpijskih igara. Teško je vjerovati da će naš najtrofejniji plivač na svojim posljednjim igrama u Pekingu ispraviti taj „feler" u karijeri, no to nije toliko važno. Važno je da Kožulj u 32. godini parira upola mlađim konkurentima.
Koliko to god nevjerojatno zvuči, neki od plivača protiv kojih se Kožulj „bori" tek su se rodili kada je naš plivač već osvajao seniorska odličja. Naš je plivač rođen 1976., a u Eindhovenu su neki plivači koji su rođeni 1990.
Između ostalog, Kožulj je gotovo dvaput stariji od svoje mlade kolegice iz reprezentacije Monike Babok koja je rođena u studenom 1991. Njoj je tek 16, a njemu gotovo 32. Unatoč velikoj razlici u godinama, među njima gotovo da ne postoji ni jedna druga razlika. Monika bi voljela isplivati normu za svoje prve olimpijske igre, Gordanu je cilj plasman na svoje definitivno zadnje druženje s olimpijcima. Nakon što je bio rezerva i plivao samo u štafeti u Atlanti 1996., Gordan je nakon toga bio i u Sydneyju 2000. i Ateni 2004. Bilo bi zaista lijepo da olimpijsku karijeru završi u Pekingu te da zatim briljira na prvom domaćem velikom plivačkom natjecanju - na Europskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci sljedeće godine. Nakon toga može se i povući, ponosan što je zadužio hrvatsko plivanje i hrvatski sport. Zasad još nije došlo njegovo vrijeme - i u ozbiljnim plivačkim godinama još je uvijek onaj pravi.



TOLIKO OD NAS U DANAŠNJEM POSTU.U KOMENTARIMA NAM OSTAVITE DALI VAM SE SVIĐA POST...HVALA VAM NA KOMENTARIMA!!
VELIKU PUSU ŠALJU VAM anchy&emyca...wave




Post je objavljen 25.05.2008. u 12:11 sati.