Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diavola

Marketing

Smije li se u nas naplaćivati couvert? Lička kuća

Pažljivi i stari čitatelji mog bloga znaju da sam janjetinu u Ličkoj kući (Plitvička jezera) proglasila najboljom janjetinom u restoranskoj ponudi Hrvatske. Jesu skupi, ali je janjetina mmmm, odlična. Ambijent stvarno dobar.

Na meniju su dvije vrste janjetine, ispod peke i na ražnju. U meniju će vas, potencijalno, zbuniti cijena jedne i druge. Naime, podlo su napisali, hehe, da je janjetina ispod peke 250 kn (ali kilogram!), a ispod peke 110 (ali porcija!). I sad vi mislite, joj, super, vidi ispod peke 110 kunića. A zapravo dođete na isto. Jer kad izračunate da vam je samo 30-ak dkg u porciji (80 kn), plus, ako uzmete na ražnju u meniju vam je već krumpirić i salata, dobit ćete otprilike isti iznos kao i za janjetinu ispod peke u koju nije uračunato ništa osim mesine. To tek toliko da vas ne iznenadi na kraju.

Ubili smo se u hrani, da bi saaasvim slučajno na račun skužili detalj... Naime, naplatili su nam couvert. Kao kroz maglu sjetila sam se da su nam na početku donijeli male kugle sira (dvije po osobi). I to su nam naplatili 20 kuna. Hej, halo! Po meni žicaroški grrrozno! Ne volim žicanje, o ne! Daj, čovječe, ostavim uvijek dobru bakšu, nemojte mi ovo raditi. Bila sam razočarana. Šta da mu sad uzmem bakšu? Pa, nije, u krajnjem slučaju, konobar kriv što je vlasnik/gazda Ličke kuće - žicaroš i grebator.

Usput, koliko znam taj couvert se naplaćaju, kao, zbog postavljenog stola (pribor, salvete, stoljnjak, etc.). U Ličkoj kući nemate ništa od toga, dobijete onaj papir ispod tanjura. A što se pribora tiče, gotovo pa smo jeli s prstićima, hehe... Hoću reći, seljačka fora i velik minus za restoran. Toliku lovu im dolaziš, a gazda restorana Lička kuća se grebe za neki jeftini domaćiPost je objavljen 25.05.2008. u 15:20 sati.