Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toseinmemoriam

Marketing

Toši nekoliko tjedana prije smrti Marija Šerifović prijetila tužbom


Nekoliko tjedana prije tragične pogibije Toše Proeskog, na adresu produkcijske kuće koja ga je zastupala stigla je opomena pred tužbu, poslana od strane Marije Šerifović.

Tvrdi to srpski časopis "Svet", koji donosi kako je ovogodišnja pobjednica Eurovizije Tošinoj menadžerici zamjerila korištenje njezinog imena za promidžbu Tošinog velikog humanitarnog koncerta u Skopju, održanog 5. listopada prošle godine. Šerifović je tada, navodno bez prethodnog dogovora, najavljena kao poseban gost na tom koncertu.

Saša Mirković, vlasnik "Beotona" i menadžer Marije Šerifović, poslao je, kako nadalje donosi list, preko svog odvjetnika Miljkana Karličića Tošinoj menadžerici Ljiljani Petrović opomenu pred tužbu i zahtjev za isplatu odštete od 2.150.000 makedonskih denara.

Marijin menadžer: O Tošinoj menadžerici nemam lijepe riječi.
Mirković je za "Svet" potvrdio da je tužba poslana, no tvrdi da su od nje odustali još dok je makedonski pjevač bio živ. "Uvjeren sam kako on nije imao nikakve veze s tim i da nije bio upoznat s događanjima iza kulisa", kazao je.

"Čuo sam da se Ljiljana Petrović uveliko raspituje jesmo li odustali od tužbe, ne znajući da joj je zlouporaba Marijinog imena odavno oproštena. Da sam htio tužiti njenu produkcijsku kuću, dobio bih spor već poslije dva ročišta jer je Marija Šerifović kao izvođač zaštićena u Ženevi. Iskreno mi je žao zbog Tošine smrti jer je, prije svega, bio dobar i kvalitetan čovjek", izjavio je Mirković, dodavši kako priznaje Tošin talent, ali da "o njegovoj menadžerici zaista nema što lijepo za reći".

Post je objavljen 23.05.2008. u 22:54 sati.