Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toseinmemoriam

Marketing

Toše na bilboardu-u: NE BRŽE OD ŽIVOTA!


Na bilbordima u Beogradu pojavili su se plakati sa likom tragično nastradalog pjevača Tošeta Proeskog, uz slogan "Ne brže od života!" u okviru istoimene akcije za jačanje bezbjednosti u saobraćaju koju vodi fondacija "Sky Forever" iz Podgorice još od 2000. godine. Proeski (26), jedan od najpopularnijih pjevača u zemljama nekadašnje Jugoslavije, poginuo je 16. oktobra kod Nove Gradiške na autoputu Beograd-Zagreb. Bio je suvozač u "Volkswagen tuarega" koji je, zbog prevelike brzine, udario u šleper ispred sebe a potom sletio sa druma i udario u metalnu ogradu.
Fondacija "Skaj forever" osnovana je posle tragične saobraćajne nesreće na putu Cetinje - Podgorica u kojoj je 31. oktobra 1999. godine poginulo troje mladih ljudi, među njima i Nebojša Saveljić, član muzičke grupe "Montenigers".
"Svakoga dana mnogi građani svih zemalja tragično gube svoje živote ili bivaju teško povrijeđeni u brojnim saobraćajnim udesima", navodi se u današnjoj poruci na sajtu povodom pogibije Proeskog.

"Loši putevi, neprilagođena brzina, nepoštovanje saobraćajnih propisa, vožnja u opijenom stanju, tehnička neispravnost vozila su samo od nekih razloga koji dovode do udesa na putevima. Ne vozite "Brže od života"! dodaje se na ovom sajtu koji vodi "Skaj forever".

Post je objavljen 23.05.2008. u 22:43 sati.