Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-problem broj 190.

Ovaj problem ima oblik, za koji se može reči, da je velika vjerojatnost njegove pojave u partijama.
Probleme je dobro poznavati, jer nam u igri omogućuju slobodu. Znajući ih, ne moramo se truditi rješavati nsstali oblik, nego s njegovom mogućnošću stvarati dalje. Problemi su tek male sekvence u igri. Značajni su po tome, što mnogi na njima izgube značajne vrijednosti pozicije u igri. Veliko je zadovoljstvo kada obojica protivnika vide rješenje i ne izigravaju ga, već mogućnostima stvaraju daljnnu igru. Položaj kamenlića na ploči je tek zajednička realnost, a ono najvažnije je u glavama protivnika. Go je misaona igra.
Dakle, i ovaj puta crni igra prvi. Krenimo!
Petak je, pa kao i obično slijede kratke obavijesti.
- Ostali smo bez planiranoga prijevoza i propalo nam je sudjelovanje na tradicionalnom turniru u Cormonsu u Italiji za skupinu velikogoričkog go-kluba.
- I ovu subotu ćemo igrati redovni velikogorički vikend-turnir u '100-tki'. Početak je u 10:30. Tko li će od novih (onih koji su prestali igrati prije godinu, dvije ili tri) ovaj puta doći? Boris i Kiki su se pojavili prošlu subotu, a vjerojatno će nastaviti.
- Mateja sutra neće biti na turniru u Gorici. Otišao je malo igrati na Pacifik, u Japan. Čuo sam da je u prvom kolu izgubio od predstavnika Japana, ali je u drugom pobjedio Venezuelanca. Kada ovo pišem neznam dalje, ali možete se poslužiti linkom u postu na tu temu. Ajde Matej! Svi smo uz tebe!!!
bl. Muradenu


Post je objavljen 30.05.2008. u 09:06 sati.