Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Eurosong 2008 - my way...

E pa, nemam pojma zašto, ali jučer sam odgledala cijeli Eurosong - tj. drugu polufinalnu večer.

Nekad je Eurosong oliti Eurovizija bila pojam Europe, zapada, Graza i Leibniza zajedno - kad je Kraljica Majka donijela olovčica, roza mirišljavih gumica, ananasa i ostalih blagodati (fino brašno i šećer - samo za kolače) tada tako nedostižne Eu. U to se doba Eurovizija gledala svečano, nije bilo odlazaka u kino ili druženja "vani" ili čitanja knjige. Još uvijek pamtim Danijela sa "Julie" ili Rive s "Rock me baby"...

A kako je to bilo jučer?

Osim što su u finale dan prije ušle Azejbežan, Izrael (doduše, oni već duugo pjevaju na Eurosongu) i još neke države iz jako čudnog poimanja Europe, sada ih je bilo, osim naših malih balkanskih državica i iz Albanije, Gruzije, svih onih ex-ruskih država (uključujući domovinu Ruslane, bivše pobjednice). Nema zbora - ako se malo čovjek potrudi, može malo naučiti i o geografiji (ili zemljopisu - kako li je sada pravilno??).

Sve u svemu - osim Islanđana, Danaca, Švicarske (pjevao je jedan jaako zgodan Talijan) - skoro pa nije bilo onih starih predstavnika po kojima ja pamtim Euroviziju.

A odjeća?? He he...

Znam ja da je srebno - imperativ ove sezone. Ali, brate mili toliko srebnih oblekica - to ne bi prošlo ni na Hreliću. Guzda je navijao za predrage nam turiste - curetke iz Češke. Eee - te su bile kao manekenke, u malim srebnim minjacima.

Bilo je tu i gusara - meni osobno totalno izgubljeni na krivom mjestu, u krivo vrijeme, ali gle čuda - ušli oni u finale.

Bila je mačka u crvenoj vjenčanici tipa one pjesme Gun's-a - sprijeda minjak, odozada malo duže + crvene čarape s halterima koji se vide. Nisam sigurna da je prošla u finale.

A pjevanje?? Skoro svi, osim naših i male Albanke su pjevali na engleskom. Pa su se sve pjesme stopile u jedan veliki engleski čušpajz tipa Huljić pjesmuljaka. Ne možeš razlikovati jednu od druge.

Naši? Bez obzira na pljuvanja koja svaka pjesma i svaki izvođač dobije kad pobjedi na Dori, ja sam uvijek u duši partiot, pa sa suzom u oku i grčem u trbuhu (valjda da oni ne zaborave riječi, notu..) pratim naše. Meni su naši uvijek dobri i uvijek mislim da su bolji nego što na kraju poberu bodove. Tako je i s Lacijem i ostatkom ekipe iz "Kraljeva ulica".

Srbi? Bez obzira na svu ratnu patetiku, što se tiče običnog života, komedije (na svoj račun), muzike i svega - oduvijek sam im zavidila na načinu kako se ponašaju. Šta god mi pričali, oni definitivno imaju kulturu življenja koju ja ne prepoznajem kod nas. Nekako, mi smo neki narod sitne duše koji stalno viri drugima u tanjur i stalno nešto kvoca, i stalno mu je nešto loše. I tako kroz povijest...

I za kraj - osim što Guzdine Čehinje nisu ušle, a bome ni moj zgodan Talijan koji je pjevao za Švicarsku - valjda će ovi u finalu biti bolji. He he...

Update: Samo neka se zna da mi je danas godišnjica braka. Naravno, Rudarka je zaboravila na nju. Prošle godine, na okruglu godišnijcu smo zajedno zaboravili dobrih dva mjeseca, tako da je bilo prekasno da tražim i dolični poklon... Ehhh... Nikad od mene poštene žen(ic)e... zujo

Post je objavljen 23.05.2008. u 08:26 sati.