Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U POŽARU, BEZ KROVA NAD GLAVOM OSTALO 14 OBITELJI

KOTOR VAROŠ

Četrnaest izbegličkih obitelji iz kolektivnog centra smještenog u nekadašnjoj austrougarskoj školi u Kotor Varoši u noći između utorka i srijede ostalo je bez jedinog krova nad glavom poslije požara u kojem je ova stara zgrada potpuno uništena!

Stamenko Petrušić, šef Vatrogasne jedinice
Požar je izazvan kvarom na električnim instalacijama negdje oko 22 sata kada je netko od stanara objekta postavio prejake osigurače na satu za struju. Došlo je do kratkog spoja, koji je dugo tinjao dok se nije zapalio glavni vod za struju. Tada je buknuo pravi požar, koji se veoma brzo proširio cijelom zgradom. Vatrogasci su na mjesto događaja stigli nekoliko minuta poslije izbijanja požara, ali nisu mogli gasiti vatru dok elektra nije isključila struju.

- Tek kada su električari obavili svoj dio posla, mi smo mogli da koristimo vodu. Prije ovog, oko 19 sati izbio je još jedan požar, koji je bio mnogo manjeg intenziteta, ali smo brzo intervenirali, pa je vatra ugašena. Ali, eto, tek što smo riješili jedan problem, pojavio se drugi, i to mnogo veći - kaže šef kotorvaroške vatrogasne jedinice Stamenko Petrušić.

Očajne izbjeglice, koje su ostale i bez ono malo stvari koje su uspjele iznjeti iz svojih predratnih domova ili da ih steknu za vrijeme svog boravka u zgradi stare austrougarske škole, tvrde da će se „kolektivno povješati"! Press online

Post je objavljen 22.05.2008. u 16:11 sati.