Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASNA VJEŽBA U OŠ GAREŠNICA

GAREŠNICA

Brojna vatrogasna, policijska, komunalna i vozila hitne pomoći užurbano su, danas u podne, jurili središtem Garešnice, sve do Kolodvorske ulice. Tamo se nalazi zgrada Osnovne škole u kojoj je održana vatrogasna vježba, povodom zamišljene prometne nesreće i ekološke katastrofe.

simulacija ekološke katastrofe
Simulirano je gašanje požara uslijed prevrnuća cisterne s opasnom tvari i sudara s osobnim automobilom ispred školske zgrade i obližnjem parkiralištu. Pri tom je dovedena u pitanje sigurnost objekta i građana, odnosno učenika, tako da je unesrećenima pružena i prva pomoć na mjestu događaja ili su evakuirani, a struja i plin isključeni. Uz liječnički tim, bila je tu i Mladež Crvenog križa garešničke Osnovne škole, a improviziran je i šator za prijam stradalih. Upravo zbog takvih situacija, potrebno je unaprijed razmotriti i koordinirati subjekte protupožarne zaštite, poručuju vatrogasci, tim više što je Garešnica smještena na državnoj prometnici, čime je povećana mogućnost incidenata, za koje se treba pripremiti.

Analiza vježbe ukazat će na mogućnosti i sposobnosti reagiranja u sličnim okolnostima, te mjere koje treba poduzeti, kako bi se nedostaci sveli na minimum. Vježba je završena prije predviđenog roka od sat vremena, a signalna svjetla i sirene - utihnuli. Ekipa garešničkog radija Krugovala pobrinula se za obavijesti službi 112, svakih 15 minuta. Organizator je garešnička Javna vatrogasna postrojba u suradnji s Gradom i školom, a provedena je na inicijativu Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar. Sve je uspješno izvedeno, ocjenjuje načelnik bjelovarskog Odjela službe 112 Danko Stavinoha. Radio Garešnica

Post je objavljen 22.05.2008. u 07:15 sati.