Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toseinmemoriam

Marketing

Toše i nakon smrti pred vratima inozemne karijere


Ako je vjerovati producentskoj ekipi Toše Proeskog, svi uspjesi na području cijele bivše Jugoslavije bili su za najveću makedonsku zvijezdu samo uvod za ono što je trebao biti pothvat njegove karijere - proboj na inozemno tržište. Iako je duet s Anastacijom svojedobno propao zbog neusklađenog rasporeda, Toše je početkom ove godine prionuo na snimanje engleskog albuma, za kojeg je prije tragične pogibije dovršio osam pjesama.

Proeski je s menadžericom Ljiljanom Petrović nekoliko puta boravio u glazbenim studijima u Londonu, te je počeo surađivati s Richardom Englerom, producentom koji je bio zadužen za njegovu međunarodnu karijeru. Prema pisanju Pressa, tragedija je pogodila i njegove suradnike u Engleskoj, koji, pak, smatraju da je Toše snimio odlične pjesme za koje bi bila prava šteta da ne ugledaju svjetlo dana.

Album je trebao biti objavljen početkom sljedeće godine, a za najavni singl odabran je duet s talijanskom zvijezdom Giannom Nanini. Njegovi će inozemni producenti, doznajemo, iz poštovanja još neko vrijeme pričekati s objavom albuma, no planovi za njegov prvi inozemni projekt ne staju unatoč tragediji koja je pogodila cijeli Balkan.

"Šokirala me vijest o njegovoj smrti. On je bio predivna osoba i poznavati ga je bila istinska privilegija. Bio sam u Skopju na njegovom humanitarnom koncertu i zapanjilo me 30 tisuća ljudi koji su tri sata uživali u njegovom glasu i pjesmama. Ništa nisam razumio, ali sam beskrajno uživao", rekao je Richard Engler za Utrinski vesnik.

Post je objavljen 21.05.2008. u 19:38 sati.