Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POKAZNA VJEŽBA "PLETERNICA 2008"

PLETERNICA

Dana 17.svibnja 2008 u gradu Pleternici je održana pokazna vježba zaštite i spašavanja koju su organizirali Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje,Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije i Grad Pleternica.


Sama vježba održana je u proizvodnom pogonu "Sloge",a bila je podjeljena na više cijelina,te je sudjelovalo više od 80 pripadnika vatrogasnih postrojbi,hitne medicinske pomoći,policije te gorske službe za spašavanje.Vježba je počela u 10:00 kada se dogodio potres,na mjesto nesreće izlaze vatrogasci,policija,hitna pomoć i gorska služba za spašavanje te svatko obavlja svoju dužnost.

Policija je obavljala posao regulacije prometa,dok su vatrogasne postrojbe ušle u sami krug proizvodnog pogona "Sloga" gdje su postavljali zračni jastuk na koji su unesrećeni skakali s kata pošto su bili okruženi požarom te nisu mogli izaći,vatrogasci su ulazili kroz prozor kako bih pomogli unesrećenima i ugasili požar u samom objektu te probijanjem na glavna vrata i gašenja požara u prizemlju .
Vježbi su nazočili: Ravnatelj DUZS-a , Damir Trut mr. sig.,pomoćnik ravnatelja g.Branko Smrekar,predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice,pročelnici područnih ureda DUZS-a s područja Slavonije,načelnik Policijske uprave Požeško-slavonske,pročelnik Stanice Požega HGSS ,ostali predstavnici operativnih snaga te gradova i općina Požeško-slavonske županije. ....opširnije na stranici dvdslavonskibrod.bloger.hr .......

Post je objavljen 21.05.2008. u 18:24 sati.