Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

21. SVIBNJA – DAN OPĆINE OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic
Uz blagdan Presvetog Tijela i Krvi Kristove, procesijom (koja je postala sastavnim dijelom blagdana Tijelova, i to najprije u Njemačkoj, točnije u Kölnu a kasnije se proširila na ostale krajeve. U Rimu je uvedena sredinom 14. stoljeća. Kasnije se tijekom 15. stoljeća razvio običaj četiriju postaja, s čitanjem četiriju evanđelja, s molitvom i blagoslovom na sve četiri strane svijeta. Molilo se za opći napredak, za zaštitu od zala, nepogoda, pogibelji) i mi ćemo izaći s Presvetim oltarskim sakramentom na ulice našeg mjesta i prolaziti uz kuće te tako zapravo reći kako cijeli svoj život, obiteljski, društveni, kulturni, ekonomski, politički želimo euharistijski organizirati i osmisliti; htjeli bi naime na svim prostorima i na svim područjima svoga osobnog i zajedničkog života unijeti i živjeti 'kulturu euharistije' o kojoj je govorio blage uspomene papa Ivan Pavao II.«
Istinsko štovanje Presvetog oltarskog sakramenta samo ove će nas godine posebno potaknuti na izgradnju zajedništva, mira i solidarnosti u svim životnim okolnostima, jer ćemo taj dan slaviti i DAN NAŠE OPĆINE SA SLIJEDEĆIM PROGRAMOM:


10:00 - Sveta misa u Crkvi Majke Božje Fatimske s Tijelovskom procesijom po naselju Orehovica
14:00 - svečano otvorenje i blagoslov novouređenih općinskih prostorija i prostorija za provođenje programa Male škole za pripadnike romske nacionalne manjine
14:30 - svečano puštanje u promet i blagoslov prometnice kod buduće zgrade osnovne škole u Orehovici
15:00 - svečana sjednica Općinskog Vijeća i Poglavarstva Općine Orehovica u Društvenom domu u Vulariji
15:45 - nastup crkvenog zbora Vularija, program djece Osnovne škole Orehovica
16:00 - združena vježba vatrogasnih postrojba s područja Općine Orehovica
17:00 - sportski susret- odbojkaška utakmica OK "MLADOST" Vularija

Po završetku vježbe bit će domjenak za sve goste i uzvanike u prostorijama Društvenog doma u Vulariji uz glazbu i lovački gulaš za sve nazočne.

Za tu prigodu i proslave koje nam slijede: PRVA SVETA PRIČEST u nedjelju 25. svibnja, te SVETA POTVRDA u subotu 31. svibnja, uređeno je i DRVENO RASPELO NA PUTU ZA ŽUPNU CRKVU, te zajedničkim darom ovogodišnjih KRIZMANIKA I OPĆINE OREHOVICA nabavljene su zavjese za vjeronaučnu dvoranu.
Zahvaljujemo krizmanicima i Općini Orehovica.
Image and video hosting by TinyPic
DRVENO RASPELO NA PUTU ZA ŽUPNU CRKVU
Image and video hosting by TinyPic
VJERONAUČNA DVORANA
Image and video hosting by TinyPic
UNUTRAŠNJOST VJERONAUČNE DVORANE

Post je objavljen 21.05.2008. u 16:34 sati.