Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shurtugalfan

Marketing

TEMA 5: BROMOVIH 7 ZADNJIH RIJECI

Ah, kako je lijepo vratiti se u tok. Moram vam se pohvaliti jubilarnim 60. čitanjem eragona, i 59. čitanjem prvorođenog. Namjeravam doći do stotke XD




dakle, svi znamo, da je Brom prije smrti, eragonu šapnuo 7 riječi
>Želiš li primiti moj blagoslov?<
>Želim.<
Brom mu položi drhtavu ruku na čelo.
>Onda ti ga dajem. neka ti godine koje nadolaze donesu veliku sreću.<
Pokazao je Eragonu rukom da se nagne još bliže. Onda mu je, vrlo tiho, šapnuo sedam riječi drevnog jezika, a zatim mu je, još tiše, rekao što znače.
>To je sve što ti mogu dati...Upotrijebi ih samo u velikoj nevolji.<



Prvo što mi je palo napamet, je da je to Eragonovo (ili nečije tuđe) PRAVO ime, ali to mi je nekako nevjerojatno iz par razloga. Recimo, sedam riječi je nekako predugo da budu nečije ime, drugo jer, sjećate se, reći nekome njegovo pravo ime može biti jaaako opasno, a i treće, kako bi za ime božje Brom to mogao znati? Možda eragonovo, jer mu je on MOŽDA otac.. pitanje ostaje otvoreno.

Moguće je pak, da te riječi imaju nekakve veze sa stablom MENOA, možda za neku vrstu komunikacije s njime. Ali opet, sumnjam, jer komuniciranje sa tim stablom bilo bi vjerojatno Eragonu u interesu, a ne nešto što bi radio "samo u velikoj potrebi".

Treći dio teorije još leži u Du Veldenvardenu, a radi se o bromovom izgubljenome maču. Možda su te riječi neka lozinka koju bi trebao izreči onome koji je u posjedu Bromovog mača, da znaju da ga trebaju dati Eragonu. Ali tu je opet veza, INTERES-VELIKA POTREBA

Postoji dakako i mogućnost, da je to neka čarolija koju ljudi jahači mogu izreći da se pojačaju, sebe i svoje zmajeve u što fizički što psihički, tako da postanu vilenjaci, a možda to ima neke veze s magijom koju je Oramis iskoristio da sebe održi na životu.
A to mi nekak zvuči bezveze, jer eragon već ima moći s AGETI BLEGDRENA, i to bi značilo da Bromove riječi postaju beskorisne, što je pak, bezveze.

Zadnja (i po meni, najvjerojatnija) teorija je ta, da su te riječi ili neka bezobrazno jaka i opaka magija (kompletno uništenje ili liječenje)
koja nažalost, ima grozan učinak na osobu, i smije se koristiti samo u najgorim situacijama. Ipak, uništenje mi se čini nekako vjerojatnije, da je liječenje u pitanju, ima osoba koje bi eragon izliječio da je mogao.




Stari nas sve vuče za nos......



















Post je objavljen 21.05.2008. u 15:53 sati.