Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toseinmemoriam

Marketing

Tošu pokopali kao najgoreg kriminalca


U MAKEDONIJI je pokrenuta inicijativa i da se koncertna dvorana Univerzal u Skopju preimenuje u "Toše Proeski", pišu makedonski mediji. "Dvorana Univerzal, kao dominantni koncertni objekt, zbog svoje veličine može nositi ime umjetnika koji je u njoj po prvi put zapjevao još kao dijete, a kasnije ondje održao brojne koncerte, među kojima i one humanitarnog karaktera", rekao je Ivan Veličkovski.

S tom se idejom slaže i skopski gradonačelnik Trifun Kostovski, koji prema javljanju A1 ima prigovor na način na kojeg se Tošu pokopalo. Prema njegovom mišljenju, Tošin lijes je prvo jedan dan ostaviti u Skopju, a idućih nekoliko dana ga pronijeti ostalim gradovima. Kostovskom se ne sviđa ni lokacija na kojoj je Toše pokopan.

"Moje je mišljenje da nismo pokapali najgoreg kriminalca. Čim smo ga donijeli, odmah smo ga zakopali, bez da smo dozvolili ljudima da se uistinu oproste od njega", izjavio je Kostovski.

"Skopje open 2007" u čast Toši Proeskom i Ani Delavić

U subotu će se u dvorani Univerzal u Skopju ipak po deseti put održati tradicionalno međunarodno natjecanje u latinoameričkim plesovima "Skopje open 2007".

Iako se do sad natjecanje održavalo u čast Ane Delavić, plesačice koja je u dobi od 14 godina poginula u prometnoj nesreći, ove godine će biti održano i u Tošinu čast.

Na natjecanju sudjeluje više od 150 plesnih parova iz brojnih europskih zemalja, među kojima i Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Grčke, Rusije i Ukrajine. Ta plesna manifestacija je međunarodnog karaktera i služi za promociju svih zemalja sudionica.

Visina Tošine zarade na tantijemima "službena tajna"

U makedonskom ZAMP-u ne žele otkriti kolika je visina zarade Toše Proeskog na autorskim pravima, već je to "službena tajna", o kojoj smiju progovoriti jedino ukoliko to dozvole Tošini nasljednici, piše Vest. S obzirom da Toše nije bio oženjen niti je imao djece, prava će biti prenesena na njegove roditelje.

"Ne smijemo reći koliki je novac zaradio Toše, niti koliki je njegov honorar od tantijema", rekao je Zoran Vaskovski, direktor ZAMP-a.

Toše inače prema podacima makedonskog ZAMP-a ima sedam autorskih pjesama. Toše tako za pjesmu "Slušaš li" potpisuje glazbu i aranžman, za "Eh, da sum zlato" i "Ruski rulet" je zajedno s Valentinom Skenderovskim autor glazbe, a za pjesme "Ima li den za nas", "Malečka", "Polsko cveće" i "Muza" je autor glazbe.

Post je objavljen 20.05.2008. u 17:38 sati.