Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podravec

Marketing

MENTALNA MOĆ I TAJNA SISTEMA KLAĐENJA


Slika

Jedan od največih svjetskih iluzionista, odnosno da se korektnije izrazim mentalista svakako je Derren Brown. Čovjek koji tvrdi da nema posebne moći iako mnogi smatraju da ima, a koji je usput vrlo skeptičan prema pojmu parapsihološko, jer smatra da je ono što on radi svojstveno svakom čovjeku, snimio je povelik broj dokumentarnih zapisa u kojima prezentira svoje sposobnosti.

Naime Derren se služi posebnim tehnikama intuicije čime fascinira. On je samo jedan primjer osobe koja je razvila svoje šesto čulo do savršenstva, a što je svojstveno svakom ljudskom biću. Ne tvrdim da svi možemo postati Derren Brown, ali zavirite u svijet našeg uprirođenog osjetila kojeg smo uglavnom većina nas zapostavili.



Negdje na 12 minuta filma gdje Derren provodi experiment s malom djecom u školi (ili vrticu?) možete vidjeti koliko je istine u tome da svi imamo uprirodjene intuitivne sposobnosti, no kao sto sam vec i naveo u tekstu a i kao sto se zna, ono se vremenom gubi. Svi klinci su intuitivno nacrtali ono što je učiteljica zamislila, projicirajuči to putem onoga to im čita. A i ona skupa s njima.

Za kratku informaciju Derren je godinama izbježbavao tehnike hipnoze, NLP i srodne metode, intuicije, iluzije i magije.

I za konac još jedan zanimljiv film. Ovo će biti osobito zanimljivo kladioničarima. Radi se o dobitnom sistemu na kladionici koji će mnogima djelovati nemoguč.



Nama pak preostaje ako želimo steči neke od ovih sposobnosti, da krenemo na tečajave iz ESP-a (extra sensitivne percepcije): Remove Viewinga (gledanja na daljinu), Silva metode ili pak seminara iz praktične intuicije. Neki od tih seminara se održavaju i kod nas.

Post je objavljen 20.05.2008. u 11:29 sati.