Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ciciban

Marketing

SPOMENDAN BLAJBURG



Dana, 17. svibnja ove godine, na Blajburgu sa svetom Misom, obilježen je spomendan, POKOLJA nad hrvatskim narodom, što je izvšila jugoslavenska komunistička partija, sa naredjenjm zločinca takozvanog Tite, sumnjivog porijekla.

Taj POKOLJ, komunističke partije nad Hrvatima, od Dubrovnika i Vukovara, preko Bosne i Hercegovine, sve do Slovenije, obilježen je sa imenom Blajburg.

Engleski veleposlanik u Vatikanu, poslao je zvješće 11.svibnja,1945.godine, svome ministru vanjskih poslova u Londonu, Anthony Edenu, gdje na trećoj stranici toga izvješća naglašava sljedeće:” Odmah nakon okupacije, pojedinog grada i sela, partizani provode užasni teror komunističke partije.

Provode ubijanje svih sumnjivih osoba ili koji bi bili sumnjivi. Ali namjera za ubijanje sumnjivih osoba, to je bio njihov izgovor za njihove ciljeve komunističke partije.''

U svom opširnom izvješću, veleposlanik opisuje partizansko komunistički pokolj hrvatskih katoličkih svećenika u Dubrovniku, Makarskoj, Sinju, Trebinju, Ljubuškom, Čapljini, Mostaru i Širokom Brijegu, gdje na st.9.toga izvješća naglašava sljedeće:” Titovi komunisti odlučili su pobiti sve one koji nisu imali komunistički utjecaj u narodu i poslje okupacije odlučili su pobiti sve katoličke svećenike radi njihovog utjecaja u narodu, koji nisu odobravali program, komunističkih partizana.''

Na kraju izvješća, veleposlanik upozorava da su ta partizansko komunistička ubijanja izvršena prema unaprijed odredjenom naredjenju, pobiti sve osobe, koje komunistima smetaju u njihovom uspostavljanju komunističke diktature.

Ulaskom partizana komunista u Vukovar, 1945.godine, partizani su prvoga dana ubili 92. stanovnika Vukovara a drugi dan ubiše još 98 stanovnika.

Monsinjor varaždinski biskup, Josip Mrzljak, 13.travnja, 2008.godine, obilježio je spomendan žrtvama komunističkog terora ulaskom partizana u Vukovar, 12.travnja, 1945.godine, gdje je tada ubijen i otac, Biskupa, Josipa Mrzljaka.

Svršetkom drugog svjetskog rata, nepobjeđena hrvatska vojska zajedno sa mnoštvom civila, djece, žena i staraca, povlačila se je bez borbe put Austrije, tražeći utočište na zapadu, napuštajući Hrvatsku ispred terora Titine komunističke partije, došavši do Blajburga.

Na hrvatskoj televiziji, objavljeno je sljedeće:” Na današnji dan 1945.godine, na Blajburškom polju u Austriji počela je jedna od najvećih tragedija u povijesti hrvatskog naroda.

Na tome polju počeo je Križni put hrvatskih vojnika, koji su položili oružje, te hrvatskih civila, žena, djece i staraca, koji su se povlačili sa vojskom pred partizanskom komunističkim vojskom i pred OČEKIVANOM I NARODU VEĆ POZNATIM PARTIZANSKIM NASILJEM.

Hrvatski vojnici i narod povlačili su se prema zapadnim saveznicima, čekujući od njih zaštitu u skladu s medjunarodnim pravnim normama. Medjutim, očekivana je zaštita izostala i hrvatske vojnike i civile predali su zapadni saveznici, engleska vojska, na milost i nemilost partizanskoj vojsci. Sljedio je pokolj hrvatskih vojnika i civila, na Križnom putu kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, sve do Makedonije. Samo u Sloveniji utvrdjeni su deseci grobišta naših vojnika i civila a točan broj još nije utvrdjen.’’

Ove godine, na Blajburškom polju pred mnoštvom Hrvata i Hrvatica, Svetu Misu, služio je Biskup, sa otoka Hvara, Slobodan Štambuk.

U njegovom zapaženom govoru, Biskup je poručio hrvatskoj vladi, što znači predsjedniku vlade Ivi Sanaderu, hrvatskoj državnoj vlasti, da već jednom narodu objave ISTINU i naglase, tko je naredio zločine i imena ubojica., rekavši, činjenica je da je komunistička partija pobila hrvatsku mladost slično onako, kao što je Herod zapovjedio ubijanje nevine djece.

Biskup je poručio, hrvatskoj državnoj vladi, da konačno otkriju sva hrvatska grobišta, gdje počivaju pobijeni Hrvati, koje su pobili komunisti, jer Bisup reče, bez otkrivanja ISTINE, neće biti data zadovoljština, žrtvama zločinačkog komunističkog pokolja. Ne tražimo osvetu ali tražimo ISTINU, jer Isus je rekao, ISTINA ĆE VAS OSLOBODITI.

Biskup S. Štambuk, poručio je ubojicama rekavši:”Kao što ste bili hrabri kad ste naoružani ubijali ljude vezane žicom, budite i sada hrabri i kažite istinu, jer istina oslobadja i tako možemo zauvijek zaustaviti klupko smrti.

Krvnici budite hrabri, priznajte zlodjela i pokajte se kako bi narod doznao cijelu istinu.’’

Biskup je poručio i upitao:” Reci državo, jeli grijeh biti Hrvat i biti katolik” Jer da Hrvatska i danas doživljava Križni put., rekavši:” Blajburg je samo prva postaja križnoga puta, hrvatskog naroda.

Danas nam je poznata zapovjedna odgovornost pa prema tome treba osuditi one koji su naredili zločin i one koji su izvršili zločin.....Žrtve Blajburga nije se smjelo ni spominjati jer se i sam spomen na njih tretirao zločinom'', .....rekavši ......da je to ogromna i konkretna razlika izmedju žrtava u Jasenovcu i žrtava na križnim putevima i naglaso je da je posljedica križnih puteva, 1300 masovnih grobnica u kojima su pobijeni hrvatski vojnici i civili.

Nakon jugokomunističkog pokolja nad Hrvatima, zločinac Tito je veselo izjavio:”Da će Sava prije poteći uzvodno, nego će Hrvati imati svoju državu'' i sa izjavom, Milovana Djilasa, koji reče:”Hrvatska vojska je pobijena da bi Jugoslavija mogla živiti.'' Ali ipak sa Božjom pomoći i vodstvom Franje Tudjmana, hrvatski vojnik sa krunicom, pobjedio je Titinu zločinačku armiju i hrvatski narod uspostavio je svoju DRŽAVU HRVATSKU u kojoj zaostali jugokomunisti, na položajim, zajedno sa Mesićem pjevaju, Druže Tito, mi sa tvoga puta ne skrećemo a taj put, to su zločinačka komunistička grobišta, natopljena sa krvlju hrvatskih pravdnika, hrvatske mladosti i dok se ne uništi i samo ime zločinca Tite, Hrvatska ne može uspješno krenuti naprijed u duhovni i gospodarski napreda.

Podpredsjednik hrvatskog SABORA i predsjednik Hrvatske seljačke stranke, Josip Friščić u njegovom govoru na Blajburgu naglasio je rekavši, '' Zemlja je bila natopljena krvlju nevinih u ona mračna vremena.''

U svome govoru naveo je riječi Blaženog Alojzija Stepinca rekavši, da je Hrvatska žrtva velikih zala, nacizma, fašizma i komunizma i zatražio je osudu onih koji su počinili zločine, krajem i nakon prestanka drugog svjetskog rata.

Josip Friščić je usporedio zločin na Blajburgu sa zločinom u Vukovaru. Jer nitko od vrha Titine jugokomunističke vojske, nije sudjen radi zločina na Blajburgu i zločina od iste Titine armije u Vukovaru.

I dok ti zločini Titine armije nisu osudjeni, Stipe Mesić, prošle godine u Puli u areni, zajedno sa V.Šeksom, je proslavio tu Titinu armiju, govoreći pored zastave, sa natpisom ''Živila komunistička partija Jugoslavije'' i ''Proleteri svih zemalja ujedinite se'', što Stipe Mesić, lažno sakriva ,pod njegov i Fumićev lažni ''antifašizam'', sa opravdavanjem komunizma i komunističkih zločina, stavljajući komunizam, pod njegovim i Šeksovim ''antifašizmom'' u hrvatski USTAV, kao temelj DRŽAVE HRVATSKE.

Papa, Ivan VIII, 7.lipnja, 879.godine, sa Poveljom hrvatskom knezu Branimiru, priznao je DRŽAVU HRVATSKU, sa kojom su vladali hrvatski kraljevi i hrvatsku državnost, čuvao je i branio je HRVATSKI SABOR i to su državotvorni temelji DRŽAVE HRVATSKE, koju je rušio zločinac Tito u ime komunističkog lažnog ''antifašizma''.

Kardinal, Josip Bozanić u Macelju, na komunističom stratištu, gdje su komunisti pobili preko 15.000 Hrvata izjavio je rekavši:” Antifašizam bez Antikomunizma, zatvara se u ideologiju klasne mržnje i terora'', da bi i sada komunistički vampiri prošlosti, sa Mesićevim i Fumićevim neistinama i komunističkom mržnjom, napadali katoličku Crkvu.



Ovo je objavljeno na hrvatskom programu radio postaje,

3ZZZ-FM, 19.5.2008.god. Melbourne.

Urednik i voditelj, radio programa,

Petar Gelo


Post je objavljen 20.05.2008. u 08:53 sati.