Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imperialweekly

Marketing

PROTIV PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE STJEPANA MESIĆA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA !!!

Priredio: hrvatskaTheo LJUBIĆhrvatska

KAKO javlja središnji Dnevnik HRT-a, bivši je sudac Ustavnog suda Vice Vukojević podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i Vladimira Sokolića, koji je 1993. godine bio generalni konzul RH u glavnom gradu Bavarske (SR Njemačka), Munchenu.

U prijavi, kako prenosi također i Večernji list navodi se kako su predsjednik Stjepan Mesić i Vladimir Sokolić zajednički u lipnju i srpnju 1993. godine, jasno, prema prethodnom tajnom dogovoru podigli s računa Ministarstva vanjskih poslova u Generalnom konzulatu RH u Munchenu iznos od 120.609,73 tadašnjih DEM, te od tog iznosa predali Mirku Ljubičiću-Švepsu 11.000,oo DEM, Branislavu Mihaljeviću 9.200,oo DEM, Radi Knezu 8.800,oo DEM, te Mihaljeviću i Knezu dodatnih 700,oo DEM, neistinito prikazujući u službenoj dokumentaciji da će navedeni novac upotrijebiti za kupnju opreme za Hrvatsku vojsku.

"Dokumenti pokazuju da je bila riječ o nabavi nekoliko osobnih automobila marke Mercedes, a koje nisu registrirali na HV, odnosno na Ministarstvo obrane RH". Navodi se da su to počinili bez znanja i odobrenja tadašnjeg ministra vanjskih poslova Mate Granića i ministra obrane Gojka Šuška, zbog čega je Sokolić bio razriješen dužnosti generalnog konzula, pišu između ostalog novinarski kolege u Večernjem listu.

Odvjetnik Zvonimir Hodak (koji često zastupa jako poznate osobe iz hrvatskog javnog života, između ostalog i Miroslava Ćiru Blaževića), koji je u ime Vice Vukojevića prijavu podnio Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, rekao je da predsjednika Mesića štiti imunitet, ali ne i Sokolića.

Nacionalni mjesečnik IMPERIAL je u posjedu dokumenta potpisanog od strane predsjednika Mesića osobno, kad je još ranih devedesetih godina predsjednik Stjepan Mesić kupio, točnije torbario novac po Republici Francuskoj od hrvatskih iseljenika, a za nabavku oružja za tadašnji Zbor narodne garde. Na potpisanom dokumentu koji nam je ustupio građanin Pariza, inače Hrvat rodom, stanoviti S.N. (podaci poznati redakciji IMPERIAL-a) zorno se vidi kako je predsjednik Mesić potpisao izjavu za posudbu nekoliko desetina tisuća tadašnjih francuskih franaka (točan financijski iznos također poznat redakciji koji ovom prilikom s razlogom ovdje ne navodim), te isti nikad nije pravdao našim iseljenicima, a obećao je, tvrdi nam Parižanin S.N. te obrazlaže: - Predsjednik Mesić je od nas hrvatskih iseljenika uzeo jako mnogo novca za tobožnju nabavku oružja. Dolazio je nekoliko puta na skupove naših iseljenika, otvorio torbe i s punim se torbama novca vraćao kući. Naravno, iako je obećao i potpisao, kao što vidite u dokumentu koji vam prilažem, predsjednik Mesić nikada nije obrazložio gdje je, kako i kome novac otišao, niti je podnio nama račun za taj potrošeni novac, a trebao je. Živim za dan kad će ga se sudski goniti za to, jer vjerujem u pravnu državu.

Kako izgleda, ovom optužnicom koju je protiv predsjednika Stjepana Mesića podnio Vice Vukojević, taj dan o kojem govori S.N. se ipak bliži, obzirom da imunitet koji ga zasad štiti Stjepanu Mesiću neće još dugo trajati.


Post je objavljen 19.05.2008. u 21:32 sati.