Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Zatvori.... fak off

A sad ja malo o zatvorima...

Očito da je našim zatvorenicima voda došla do grla, pa su se počeli buniti, štrajkati, pojavljivati na televiziji i svakim danom tražiti sve više prava.

No da..

A o čemu mi ovdje govorimo? Kao prvo - u zatvor se ide ako si nešto gadno zdipijo, udavio, ubio, silovao ili neku drugu grdnu radnju učinio. I onda te potrpaju u pržun.

I šta bi ti htio? Hotel s četiri zvjezdice?

Ajdemo to pogledati iz kuta jednog prosječnog penzića sa malo manje od 2.000 kuna penzije. Na režije mu otpada više od pola. Još par stotina na lijekove, participacije i sl. zdrastvene namete. Što mu ostane za hranu? Sigurna sam da se zatvorenici bolje hrane od tog dotičnog penzića.

Liječnička skrb? Sigurno su pokriveni liječnikom svih 24 sata i to bolje od prosječnog hrvatskog građanina koji čeka na operaciju u prosjeku 3 do 6 mjeseci, a na specijalistički pregled od 1 - 3 mjeseca (ili čak i duže). A šta bi onda oni htjeli???

Smještaj? Jebiga, zato su ih i strpali unutra da malo pate i da se gužvaju. Zatvor je kazna, a ne razbibriga ili hobi.

Puštanje na slobodu? Osim što si uz dobrog odvjetnika i/ili vezu sa sucem možeš "kupiti" da uopće ne budeš kriv, a zgazio si do sada dva - tri penzića i (nedajbože) dijete pijan za volanom, pokrao nas što plaćamo poreze, prireze i ostale namete ili sikirom zatukao susjeda - najbolje bi bilo da te doma puštaju pa da se "odmaraš" od zatvora. Maaa....

A zašto se kazne tipa - prebrza vožnja mogu zamijeniti za sjedenje u tim, sada prenapučenim zatvorima - to bi se trebalo nekog drugog pitati. Ja sam za opciju - kopanje rupa za ukop, sadnja cvijeća, metlanje ulica....

Kao ona prgava crnkinja što mobitelima gađa svoje namještenike...

Svi se nešto bune, prosvjeduju i štrajkaju. A mi neka radimo.... Fak off!

Post je objavljen 19.05.2008. u 19:12 sati.