Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sijelaidivani

Marketing

MOJ KUD, KOLO VUKOVAR

Hvaljen Isus i Marija!

pozdrav svim Kud-ovcima, ljubiteljima folklora, pisme i narodnih običaja. Kad kažem "kako ja volim obući najlipše ruvo pa zapivati i zaigrati u kolu" vi razumijete o čemu govorim. Zato ću vam malo pričati o svom kud-u Kolo iz Vukovara.

Image and video hosting by TinyPic

-društvo je osnovano u siječnju 2005.g. na inicijativu nas povratnika u
Vukovar s ciljem njegovanja izvorne tradicijske kulture vukovarskog kraja i naravno dobre zabave i druženja.

Image and video hosting by TinyPic


- Za naše postojanje je najvećim dijelom zaslužen naš prvi voditelj koji je ujedno bio i tadašnji župnik kod nas, vlč. Vladimir Delić, veliki ljubitelj i poznavatelj Hrvatskog folklora (rekao je da ga još malo nahvalim ali dosta dobro on to čini i sam )...šalim se. smokin
Image and video hosting by TinyPic

Predsjednik Kud-a je od samog početka Zoran Maričić, moj suprug (njega moram malo nahvaliti, znate kako je...zbog mira u kući ) pjeva... Zoki je naš gajdaš na koga smo jako ponosni a koji je ujedno i član gajdaškog orkestra čiji je osnivač g. Stjepan Večković (član ansambla Lado).

Bez svakodnevne vježbe nema niti uspjeha...eto, on je uspio a ja....oglušila ( volim gajde...ali svaki dan!?? - he he he šala mala)

Image and video hosting by TinyPic

- Kako su svi počeci teški tako je bio i naš. Nošnje smo posuđivali na početku od Kud-a iz Tompojevaca (njima posebna hvala na nesebičnoj pomoći) a zahvaljujući "dobroti" vlč. Delića, probe smo održavali u prostorijama naše župe BDM Kraljice Mučenika. Hvala i novom župniku vlč. Mati Martinković koji nas je "trpio" još jedno vrijeme jer smo se nedavno preselili u prekrasan prostor "Ružičkine kuće"... na zadovoljstvo mnogih koji nisu više u strahu hoće li im se omaknuti kakva psovka (Damšo je bio najsretniji naughty. )

- Probe imamo utorkom i četvrtkom sa početkom u 20h i svi su dobro došli, kako odrasli tako i djeca.

Image and video hosting by TinyPic

- Naš prvi veći nastup je bio na Vinkovačkim Jesenima 2006. gdje smo nastupali sa "Srijemskim kraljicama" (običaj ljelja koji se izvodi na blagdan Duhova)... Složio naš voditelj Josip Neralić. Pobrali smo jako dobre kritike od stručne komisije (uf kako smo samo bili ponosni)

Image and video hosting by TinyPic

Mi na smotri u Bogdanovcima (Srijemske kraljice)
Image and video hosting by TinyPic

- Nedavno smo održali svoj prvi koncert koji je bio plod našeg trogodišnjeg rada u Hrvatskom domu. Nadamo se da su gosti uživali jer smo se stvarno potrudili pokloniti im jednu krasnu i ugodnu večer... a nama je to najveća nagrada. Na koncertu smo imali i goste, nezaobilazni Kud J. Kozarac iz Štitara naši dragi prijatelji i Hrvatski gajdaški orkestar.

Image and video hosting by TinyPic

- A ovaj vikend putujemo u Metković na smotru folklora "Na Neretvu Misečina pala"... jedva čekamo, malo smo napeti i nervozni ipak je to jedna od tri najveće smotre u Hrvatskoj...pa se čujemo pri povratku.......


Post je objavljen 19.05.2008. u 17:28 sati.