Biskvit
8 jaja
8 žlica šećera
8 žlica brašna
pola praška za pecivo
2 žlice kakaa
Krema
700 ml mlijeka
3 žlice brašna
4 žlice gustina
130 g šećera
200 g margarina
+
oko 150 g kokosovog brašna
Glazura
150 g čokolade za kuhanje
70 g margarina
1 čajna žlica ulja
Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrst snijeg. Dodajte žumanjke i izmiksajte.
Dodajte šećer i ponovno izmiksajte. Brašno pomiješajte s kakaom i praškom pa ga u dva navrata umiješajte u smjesu.
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ulijte smjesu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20ak min.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Za kremu, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom, brašnom i gustinom.
600 ml mlijeka zakuhajte, ulijte smjesu od brašna i miješajući kuhajte na laganoj vatri da zakuha. Kuhajte 1 min pa maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Margarin pjenasto izmiksajte pa ga žlicu po žlicu dodavajte ohlađenoj smjesi i dobro izmiksajte.
Kremu stavite u hladnjak na 30-60 min.
Po potrebi s biskvita ogulite kožicu. Okruglim kalupom (promjera 5 cm) ili čašom izrezujte krugove, svaki krug prerežite 1 vodoravno. (Ili cijeli biskvit prerežite 1 vodoravno i onda iz svakog dijela kalupom izrezujte krugove.)
Kremom slijepite po 2 kruga. Pomoću noža, dobivene tortice sa strane omažite kremom, pri vrhu bi trebao biti viši sloj kreme, nego što je razina biskvita, da kasnije glazura na curi na sve strane. Tortice sa strane uvaljajte u kokos.
Za glazuru, na pari otopite nasjeckanu čokoladu zajedno s margarinom i uljem, hladite ju 5 min, pa ju prelijte odozgo po torticama (pomoću žlice).
Tortice stavite u hladnjak da se krema i čokolada stvrdnu.
Ostatak biskvita možete upotrijebiti za
Šnite od ostataka biskvita za Mađarske tortice
Post je objavljen 19.05.2008. u 11:15 sati.