Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Milky Way torta s čoko obručem

Image and video hosting by TinyPic


Krema od Milky Way čokolade
500 ml biljnog šlaga
100 g čokolade za kuhanje
10 Milky Way čokoladica (s mliječnim punjenjem)
2 kremfixa

Biskvit
2 jaja
2 žlice vruće vode
100 g šećera
1 vanilin šećer
75 g brašna
50 g gustina
pola paketića praška za pecivo
+
4-5 žlica Nutelle
1 limenka kompota od breskvi
1 prozirni preljev
2 žlice šećera

Krema od pudinga
500 ml mlijeka
1 prašak za puding od čokolade
4 žlice šećera
1 paketić bijele želatine u prahu

Čokoladni obruč
220 g čokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja (ne biljni šlag!)

Ukrašavanje
200 ml biljnog šlaga
1 kremfix
crvene Hubba Bubba žvakaće gume za izradu ruža
srebrne perlice
kakao


Za kremu od Milky Way čokolade, dan ranije u lonac stavite neizmiksani biljni šlag, i natrgane Milky Way čokoladice. Zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte kuhačom da se čokoladice potpuno otope. Maknite s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu za kuhanje i miješajte kuhačom da se čokolada otopi.
Smjesu ulijte u posudu za miksanje i stavite u hladnjak preko noći.

Za biskvit, jaja miksajte s vrućom vodom 1 minutu na najvećoj brzini.
Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i tijekom 1 minute postupno ih dodavajte jajima stalno miksajući, a onda miksajte još 2 minute na najvećoj brzini.
Pomiješajte brašno, gustin i prašak. Prvo prosijte kroz gusto cjedilo polovicu mješavine u smjesu od jaja, i umiksajte na najmanjoj brzini. Na isti način dodajte i ostatak mješavine brašna.
Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite, ulijte smjesu.
Pecite 20ak min u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Za kremu od pudinga, želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite ju da nabubri.
450 ml mlijeka zakuhajte. 50 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding. U kipućem mlijeku skuhajte puding. Puding ostavite da se hladi 5 min, a onda u njega umijašajte nabubrenu želatinu i miješajte (pjenjačom ili kuhačom) da se želatina rastopi.
Biskvit prerežite jednom vodoravno. Jednu koru biskvita stavite na dno kalupa za torte promjera 24 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Preko biskvita prelijte topli puding.
Kalup za torte stavite u hladnjak da se puding hladi 20ak min (ali ne smije se sasvim stvrdnuti).

Breskve ocijedite i sačuvajte sok. Breskve narežite na kriške.
Preostalu koru biskvita premažite Nutellom.
Izvadite kalup iz hladnjaka i biskvit s Nutellom položite na puding.
Po biskvitu s Nutellom složite ploške breskvi.

Izmjerite 250 ml soka iz kompota. Pomiješajte ga sa praškom za preljev i šećerom. Zakuhajte ga stalno miješajući. Čim zakuha maknite ga s vatre i ostavite da se hladi par minuta, a onda ga žlicom prelijte po breskvama.

Kalup za tortu vratite u hladnjak na 30ak min da se preljev stvrdne.

Kremu od Milky Way čokoladica izvadite iz hladnjaka i kremasto izmiksajte. Dodajte kremfix i ponovno dobro izmiksajte.
Kremu ravnomjerno razmažite po breskvama s preljevom.
Stavite u hladnjak.


Za čokoladni obruč, u lonac stavite slatko vrhnje i natrganu čokoladu za kuhanje. Miješajte na laganoj vatri da zakuha. Maknite s vatre i promiješajte pjenjačom da dobijete glatku smjesu.
Stavite u hladnjak na 1-2 sata, da se krema zgusne i ohladi.


Tortu izvadite iz hladnjaka, skinite obruč i papir za pečenje.
Izmjerite opseg i visinu torte. Dimenziji opsega dodajte još 4-5 cm zbog "debljine" obruča, da bi se krajevi preklapali (ako je opseg torte 76 cm, a visina 7 cm, izrežite traku dimenzija 81 cm x 7 cm).
Image and video hosting by TinyPic

(Ta čokolada kad se stvrdne, treba biti gusta, ali je i “ljepljiva” pa ju je teško razmazivati po papiru; po potrebi papir salotepom zalijepite za stol.

Čokoladu ravnomjerno razmažite po papiru.

Image and video hosting by TinyPic

Papir s čokoladom zalijepite oko torte i dobro stisnite oko torte (ne smije biti labavo, po potrebi oko torte stavite obruč, krajeve papira zalijepite salotepom jedan za drugi) i stavite u hladnjak na otprilike 1 sat.
Image and video hosting by TinyPic

Izvadite tortu iz hladnjaka i pažljivo odlijepite papir (čokoladni obruč treba ostati oko torte).

Izmiksakte biljni šlag s kremfixom.
Od žvakaćih guma napravite ružice.
Odozgo ukrasite tortu šlagom, perlicama, ružama, posipajte kakaom…

Image and video hosting by TinyPic



*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.chefkoch.de/rezepte/626061162968320/Milky-Way-Torte.html




Post je objavljen 19.05.2008. u 10:34 sati.