Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glinaikamencic

Marketing

deja vu..

rezignacija.
nisi ni za šta, neda ti se pisati o državnom poticaju za nešto..

ako te pitaju šta ti je - ti šuti. reci da si neispavana ili jednostavno da si ustala na lijevu nogu. ionako pitaju onako, a izlaz iz svakog labirinta mora postojati. zašto bi se inače zvao labirint?
nazovi. pitaj - kako si!? pa šta onda, to će sigurno pomoći.
simpa ti i ja? ne hvala! drugi put.

slučajno sam se našla na mjestu gdje je oslijepio jedan put.
on me pita - šta misliš, da se borim za nju? ne mogu mu reći da nije njegova. to će ionako za mjesec ili dva sam shvatiti.
šta ti se čini?
obična ljubavna stvar..


samo dvije rečenice na tu neku temu mogu u tebi stvoriti konfuziju i probuditi davno uspavanog zmaja. on ti neće dati mira. vrištat će na tvoja četiri zida i stvarati buku s kojom se ne može živjeti. ipak,
nemaš zbog čega brinuti. njegova snaga slabi, pa postaje više nalik kerberu koji ne grize. nakon nekog vremena sposoban je samo za mini košmare, ali ni to neće biti duga vijeka.
zmaj od očaja.
iziđi na ulicu. moji sugrađani su nasmijani. i moj grad je nasmijan - tu i tamo.
sjedi i vozi, ali prije se dobro potrudi uvjeriti sebe da ne tražiš ništa. nikog! ne okreći se i posebno pazi da ne prođeš kraj mjesta gdje još uvijek odzvanjaju riječi koje si trebala odšutjeti. tamo se u tragovima još uvijek možeš naći, a to ti najmanje treba.

zavjese su na pranju pa gledam u kuću preko puta. unutra spavaju ljudi. svaki je u sebi sakrio bijesne uspomene. one što vrište na zidove. jesam li i ja troglavi pas što stoji pred nečijim Hadom? sanja li me možda noćas? ikad?
nije važno..


mjesec još uvijek traje oko tridesetak dana, a i sati i minuti su ostali isti.
ne daj se Mala, sve je to već viđeno. ako zanemariš nijanse bit će ti jasno da je sve ostalo isto.
kad dobiješ poriv nekome skuhati doručak u krevet okreni se na drugu stranu i spavaj.
pazi, teške riječi moraš ostaviti za sebe. ako baš moraš, reci ih u ogledalo.

ipak smo se jednom gledali sa "smajlom". razmjenili smo originale rečenica koje ne znam ponoviti. neka spavaju - daleko bilo..

Post je objavljen 27.06.2008. u 09:32 sati.