Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Ne boj se, i mene je strah

izvođači: Larisa Lipovac i Dražen Šivak
IZVEDBE: 19.05. ponedjeljak u 18 i 20 sati
POLANEC –ZKM, TESLINA 7
rezervacija karata: 4872-561, 4872-553
cijena ulaznice: 40Kn ( za grupe : 35Kn)

režija i koreografija: Ksenija Zec
originalna glazba: Damir Šimunović
oblikovanje svjetla i scenografija: Igor Pauška
kostimografija: Zdravka Ivandija
fotografija: Slavica Subotić
design: Srđana Modrnić
PR: Ana Kovačević Šteković
izvršni producent: Tamara Curić
produkcija: Plesni centar TALA



ZAMISLITE kako se poput djeteta igrate u imaginarnom svijetu, nevidljivoj scenografiji u kojoj samo vi znate tko je dobar, a tko loš, tko skriva kakve tajne, i tko se čega boji.

Jedna žena i jedan muškarac, na sceni. To je mogla biti fina priča o ljubavi. Uostalom nisu li sve priče o tome? To je mogla biti i priča o gubitku, onako prava, pravo snažna, o nekom velikom preokretu, nekoj nepromjenjivosti ili samo tihanoj slutnji zbog koje se rađaju velike riječi. On zna kako s tim i takvim riječima, On je išao u školu za to, a Ona jadna, nije.

Ili, to je pak mogla biti priča o dobitku, pa da bude onako, veselo. S puno glazbe i štosa. Tu bi se pokazalo da Ona bolje pleše od Njega. On bi se zbog toga sigurno jako zacrvenio. Ili je to mogla biti priča o samoći, eh tu je moglo i trebalo biti dobre poezije. Što se u narodu kaže: snebivanja nad svijetom. Šteta.

Ono što je od svega toga ostalo, je i dalje samo jedna žena i jedan muškarac. Larisa Lipovac, plesačica, i Dražen Šivak, glumac, to su On i Ona. Bez puno priče. Sami sa sobom, sami jedan s drugim, sami jedan u drugome i sve to pred nama - nepoznatim, ali pozvanim gostima.

O predstavi kažu: "Polazna točka od koje smo krenuli radeći ovu predstavu bili su strahovi koji nas obuzimaju; od općih strahova od nepoznatog, strahova od mraka, strahova prostora otvorenih i zatvorenih, do intimnih strahova uspostavljanja bliskosti, pružanja i primanja ljubavi". Dražen i Larisa predstavu pripremaju provodeći posljednje tjedne u potpunoj izolaciji. Sami, zatvoreni sa svim strahovima.

Predstava nije nastala po nekom tekstualnom predlošku već kroz šest mjeseci proba, vježbi, improvizacija i suočavanja sa svojim unutarnjim i općim ljudskim strahovima, Dražen i Larisa ispisuju specifičan kazališni tekst, jedinstven, suvremen i uzbudljiv.

Vijesti.net


Post je objavljen 18.05.2008. u 19:15 sati.