Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzickoraspolozenje

Marketing

Cmc Festival 2008 u Puli

Image and video hosting by TinyPic

POMPOZNO najavljivani CMC festival u Puli na kraju se, prema reakcijama okupljenih te brojnih medija, pokazao velikim debaklom. Brojni pjevači nisu, kao što je to prethodno najavljeno, pjevali uživo, a nije dodijeljena ni većina nagrada. Unatoč zvučnim imenima i "dobrom pedigreu" (festival organizira CMM, tvrtka u "kompi" s glazbenom postajom CMC i izdavačkom kućom Croatia Records), večer zvijezda u pulskoj Areni tako se pretvorila u još jedan trećerazredni festival kojeg nisu spasila ni zvučna imena - Prljavo Kazalište, Colonia, Josipa Lisac, Arsen Dedić...

Colonia je s pjesmom "Mirno more" osvojila nagradu za najbolju pjesmu, ali ostale, ranije najavljene nagrade, iz nekog nepoznatog razloga nisu dodijeljene. Festival je gledao mali broj ljudi, reakcije publike bile su mlake, a svi kao da su jedva čekali da otpjevaju svoje i nestanu s loše organiziranog eventa. Razočaravajući su to podaci kad se uzme u obzir sve što su organizatori najavili - CMC festival trebao je biti svojevrsna konkurencija Hrvatskom radijskom festivalu, s brojnim promotivnim aktivnostima i popratnim sadržajima, a pjesme koje konkuriraju za pobjedu trebale su se "nametnuti u domaćem medijskom prostoru".

Gdje je nestao Rade, gdje se skriva on...?

Organizatori su dva mjeseca prije festivala kao jednu od udarnih zvijezda najavili glumca Radu Šerbedžiju, međutim on se nije pojavio, pa je Max, pjevač iz kazališta Komedija, pjesmu izveo sam. Predstavnici medija ogorčeni su zbog cjelodnevne "igre gluhog telefona", pa je već nakon prvog CMC festivala posve jasno da će mu, misli li se nametnuti na osiromašenoj domaćoj glazbenoj sceni, trebati još puno vježbe - u komunikaciji s medijima, režiji i organizaciji.

M.A.
Foto: M.
Preneseno : Index.hr



Post je objavljen 18.05.2008. u 17:17 sati.