Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Program 'Foruma Tomizza'



Međunarodni književno-znanstveni skup »Forum Tomizza« u organizaciji umaške Gradske knjižnice i koparskih Primorskih novica, ove godine pod radnim naslovom »Off Limits«, počet će u srijedu, 21. svibnja, u Trstu. Na simpoziju će tog popodneva u Narodnom domu govoriti nekoliko uglednika, nakon čega će biti predstavljen zbornik »Tomizza 2005.-2007.«. Navečer će na literarnom koncertu Artistra u restoranu Time out nastupiti književnici Laura Marchig, Josip Osti i Milan Rakovac te glazbenici Klarisa Jovanović i Vasko Atanasovski.
Dan kasnije program se seli u Kopar u palaču Armeriju gdje će se ponovno tijekom dana održati simpozij. Popodne će sudionike u literarnu šetnju Tomizzinim itinerarijem voditi Martina Gamboz i Mario Steffe, uslijedit će predstavljanje kiparske intervencije u prostor »Labirint« autora Beline i dvorište Fakulteta za humanistiku, a navečer je opet zakazano druženje uz Artistru u Zajednici Talijana »S. Santorio«. Umag će manifestaciju ugostiti u petak u Zajednici Talijana koja nosi ime slavnog književnika rođenog u Materadi na kojem će sudjelovati brojni govornici.
Pogranični kulturni forum promiče ideju povezanosti svih naroda koji žive na pograničnom prostoru, posvećen je Tomizzi (1935. - 1999.) i bavi se temama suživota kao temeljnog načela njegovog života i književnog opusa. Voditelj projekta je Milan Rakovac.
Na temu »Off Limits« raspisan je međunarodni književni natječaj »Lapis Histriae« za izvorne i neobjavljene tekstove na jednom od jezika ili narječja regije. Ocjenjivački sud odabrat će najboljeg autora koji će postati počasni gost 9. susreta uz granicu. Nagrade će biti dodijeljene u petak navečer u umaškoj Gradskoj knjižnici, nakon čega će ovogodišnji Forum Tomizza biti zaključen Artistrom na kojoj će nastupiti Daniel Načinović, Edi Shukriu, Roberta Razzi, Luigi Nacci, Gašper Malej, Isabella Flego, Alfredo Lacosegliaz, Ricchi Bosazzi, Mojca Maljevac, Drago Mislej Mef, Dario Marušić i Livio Morosin & band.



Izvor : Glas Istre



Post je objavljen 18.05.2008. u 13:00 sati.