Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGORJELI STARI KAMIONI

SREBRENIK

U krugu firme "Saramerc" u Špionici kod Srebrenika, koji pod zakupom koristi poduzeće "Para-trade", vlasništvo državljanina Sirije Muhameda Abdula, izbio je veliki požar.

Zgarište u Špionici: Izbjegnuta veća katastrofa

Požar, čiji se uzroci još ispituju, zahvatio je stare kamione koje predstavnici ove firme otkupljuju u Bosni i Hercegovini i izvoze u Siriju, zatim rezervoare kamiona, stare gume i rezervne dijelove. Samo zahvaljujući prisebnosti srebreničkih vatrogasaca, izbjegnuta je katastrofa većih razmjera.Iz prostora zahvaćenim požarom pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik na vrijeme su uklonili 20 boca kisika i acetilena, a uspjeli su izvući i nov kamion "volvo", vrijedan više od 100.000 maraka. Vatra je zahvatila i nekoliko rezervoara napunjenih gorivom, ali je, zahvaljujući velikim količinama vatrogasne pjene i hlađenju vodom, spriječena eksplozija.

U gašenju požara bili su angažirani svi pripadnici PVB Srebrenik, kojima je trebalo više od 4 sata da vatrenu stihiju stave pod kontrolu. Zahvaljujući njihovoj blagovremenoj intervenciji, spriječeno je širenje požara na veliku halu firme "Saramerc", trafostanicu i obližnje kuće.Predstavnici "Para-tradea" u prvi se mah nisu mogli izjasniti o visini materijalne štete, ali je, sudeći prema velikom zgarištu starih kamiona i njihovih dijelova, sigurno da je izuzetno velika. Očevid su obavili pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik. Dnevni avaz

Post je objavljen 17.05.2008. u 06:48 sati.