Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tennant

Marketing

Fatalna dama na biciklu

Jedne proljetne mirne večeri u jednom mirnom gradiću blizu Zagreba šetao sam pustom ulicom.
Iznenada, naišla je djevojka na biciklu. Pogledao sam ju, ali i ona mene vozeći se na svom biciklu. I odmah me fascinirala ta plavuša u crnom. Do izražaja je dolazila njezina zanimljiva crna odjeća (poseban nekakav crni prslučić) i to što je bicikl vozila štiklama. Neodoljivo je podsjećala na epizode Smogovaca o fantomu iz naselja koji je također vozio noću na biciklu.
Nisam se snašao nešto joj reći kada je prošla kraj mene. No, ubrzo sam shvatio svoj propust i razmišljao o popravljanju toga. Odlučio sam ju slijediti. Brzo sam hodao, nisam baš htio trčati kako ne bi ispalo da ju lovim (u centru tog gradića).
Nije brzo vozila tako da sam idućih par minuta pratio njezin tempo približavajući joj se. Mislim da nije primijetila moje brzo hodanje, nije se okretala. Odjednom, kada je ulazila u neke nove ulice, izgubio sam ju; pokušavao sam ju naći, no kao da je iščeznula. Tako je za mene ona ostala nepoznata i misteriozna fatalna dama na biciklu.
Prijateljici sam pričao što mi se dogodilo i ujedno ju upitao kako bi ona reagirala da netko trči za njom dok je na biciklu. Uslijedio je odgovor koji me nasmijao: "Zvala bih policiju!". Možda me to nasmijalo i zbog naizgledne ozbiljnosti kojom je rekla da bi zvala policiju ili mi je jednostavno bilo smiješno zamisliti nju kako zove policiju (u takvoj situaciji).


Post je objavljen 16.05.2008. u 23:12 sati.