Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marija15ebb

Marketing

NAKON SVEGA JOŠ I OVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na današnjoj press konferenciji prvi čovjek struke Hajduka, Ivica Šurjak, oštro je napao predsjednika Skupštine Mirka Klarića, kojega je optužio da radi poslove koji su dužnost sportskog direktora.

"Klarić me marginalizira i ne da mi da radim svoj posao. Predsjednik Skupštine vodi sve pregovore s igračima kao i poslove koji su moja dužnost pa mi nije jasno što je moj posao. Nisam od jučer u nogometu da mi netko drži predavanja. Klarić neka me pusti raditi ili neka mi kaže da napustim klub", nedvosmisleno je rekao Šurjak.

Sportski menadžer poljudskog kluba velik je dio presice posvetio Klariću jer je po njemu predsjednik Skupštine veliki uzrok problema u Hadjuku.

"Ja sam odigrao više od 500 utakmica u bijelom dresu, ginuo za klub i nasm zaslužio da se tako odnosi prema meni. Klarić obećava premije za koje klub nema novca, a igrači su ionako dobro plaćeni. S Balićem potpisuje profesionalni ugovor dok je sam u kancelariji. S Jarnijem stalno nešto šaputa bez moga znanja, Krešiću je rekao da će se Šurjaka lako riješti", ispričao je Šurjak.

"Nemamo za lopte, a želimo dovoditi pojačanja"

Šurjak je rekao da smatra da budućnost Hajduka trebaju biti igrači iz omladinskog pogona i da samo napadače i centralne vezne treba dovoditi kao pojačanja, a nikako ne bočne igrače za koje smatra da se mogu naći u mlađim kategorijama splitske momčadi.

"Klarić mi zamjera zato što nisam doveo pojačanja ali uopće ne znam koliki je budžet kluba. Zamolili su me da nabavim 30 Adidas lopti koje sam našao u Hercegovini, a koštaju 18 tisuća kuna. Te lopte do danas nisu plaćene, ne možemo riješti osnovne stvari, a od mene se traži da razgovaram s nekim. Predsjednik Skupštine želi da dovedem češkog reprezentativca za 300 ili 400 tisuća eura koliko mi tražimo za Bartolovića. To nema smisla", opisao je Šurjak stanje u klubu.

"Dovođenje Krešića za trenera je bio potpuni promašaj"

Osim toga, bivši igrač Hajduka rekao je kako smatra da je dovođenje Krešića za trenera bio potpuni promašaj.

"Način na koji je taj čovjek igrao nije imao veze za igrom Hajduka, mislim da nam je on bio ogromna greška. Zadnjih 20 minuta u Genovi protiv Sampdorije se branio i nije htio napadati, a mi hvatamo rezultat. Dođe nam Dinamo iscrpljen nakon 120 minuta utakmice s Ajaxom, a mi odigramo kukavički. Tu ne možemo kriviti igrače jer se trener skrio u "mišju rupu" ", iskren je Šurjak.

"Razgovarao sam s Tomasovim iz Zadra, a Klarić učini istu stvar sljedeći dan"


Šurjak kao primjer neorganiziranosti u klubu je naveo primjer kada je razgovarao s Marinom Tomasovom iz Zadra o prelasku u Hajduk. Za mladog igrača je rekao da je jako dobar i da bi ga rado vidio na Poljudu.

"Odem razgovarati s Renom Sinovčićem oko Tomasova u subotu, a Klarić i suradnici to učine dan poslije. Razgovaram s mladim igračima oko potpisivanja profesionalnog ugovora s Hajdukom, a oni opet učine istu stvar sljedeći dan", ljuti se Šurjak.

"Teško je raditi kad se uprava stalno smjenjuje"

Šurjak misli da je kriza rukovođenja kluba i česte smjene u upravi Hajduka razlog lošim rezultatima u ovoj sezoni.

"Svi znate da je Grgić napustio klub u rujnu i da su ga naslijedili ljudi iz Skupštine Hajduka. U prosincu je došao Jerkov da bi opet Nosić, Klarić i Bajrović preuzeli klub nakon dva mjeseca. U takvim uvjetima nije bilo lako raditi i to se odražavalo na rezultate i igru. Doveden sam u klub da budem prvi čovjek struke, zajedno s Bokšićem i Ercegom. Bokšić je vrlo brzo napustio klub, jer je bio nezadovoljan kako se u klubu radi. Prije par mjeseci je i Erceg dao ostavku pa sam u struci ostao sam", rekao je Šurjak.

"Jarni nije smio izvaditi Kalinića u finalu Kupa"

Šurjak je za trenera Jarnija rekao da je imao grešaka ali da bi volio da ostane na klupi Hajduka i sljedeće sezone. Posebno mu zamjera što je u ranoj fazi utakmice izvadio Kalinića u uzvratnoj utakmici finala kupa protiv Dinama.

"On je došao iz osnovne škole na fakultet ali sve što je radio je bilo bolje od kukavičke igre Krešića. Greška s Kalinićem mu se nije smjela dogoditi, dijete sanja utakmicu s Dinamom, a on ga vadi u meču gdje hvatamo 3:0", ispričao je Šurjak.

"S igračima koje imamo trebali smo napraviti puno više"

Prvi čovjek struke na Poljudu smatra da je momčad trebala pružiti puno više i da igrači nisu dali maksimum svojih mogućnosti.

"Cernat, Verpakovskis, Živković, Sablić, Andrić, Kalinić i Rukavina su igrači koji su trebali dati mnogo više. Pružili smo sramotne partije protiv Rijeke na Kantridi i protiv Dinama u Maksimiru. Bile su velike oscilacije u igri tako da petim mjestom u prvenstvu i plasmanom u finale Kupa nikako nismo zadovoljni", zaključio je Šurjak.

Klarić: Odluke donosi uprava kluba, ništa ne radim na svoju ruku

Kontaktirali smo i prozvanog Mirka Klarića kako bismo čuli drugu stranu priče no predsjednik Skupštine je bio puno manje pričljiv od kolege iz uprave Poljuda.

"Nemam komentar na presicu, no mogu samo reći da ništa ne radim sam, nego sve odluke donosim na temelju odluka i zaključaka uprave kluba, a sve to u interesu momčadi. Uprava će ubrzo sjesti i razgovarati te donijeti odluke koje su najbolje za Hajduk", rekao je Klarić.


index.hr


Post je objavljen 16.05.2008. u 21:17 sati.