Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Kulturni jaaz... + pojašnjenje

Stigla je nekidan visoka delegacija jedne arapske kompanije u jednu našiju.

I šta se desilo??

Gospođa direktorica te naše kompanije je po strani, uz klanjanje i bez dodira ili blizu sjedenja komunicirala sa dotičnima, naravno uz ostale svoje kolege - direktore i ine šefove.

Jela se samo riba. Jer je sve drugo meso "proizvedeno" tj. životinje nisu usmrćene po muslimanskim vjerskim običajima i zakonima. Od naše delegacije se očekivalo (i odradio službeni ručak) bez alkohola - da se gosti ne uvrijede. I sve u tom tonu...

Da se malo vratimo na visokopozicionirane ali nekulturne i bučne Amere kao što je bio primjer nedavni boravak Busha unas. I tu smo se - doduše na drugi način - dodvoravali "dragim" gostima. Da ne prepričavamo "dress code" one famozne večere slavnih..

Pa jebemu, znam da je pristojno ponašati se dostojno običaja zemlje u kojoj boraviš - i mi se svi definitivno dolično (ponizno) ponašamo u pojedinim muslimanskim zemljama, kao i svim ostalim zemljama i njihovim lokalnim običajima, ali da to moramo trpiti i u svojem vlastitom dvorištu - e to je pitanje..

Pojašnjenje: Vidim da dio vas nije shvatio post. Ovdje nije priča o tome da li smo ili nismo dobri domaćini na način da u skladu sa vjerskim običajima gosta podvorimo, već o tome da su ONI od naših očekivali da se i MI držimo tih istih. To znači da (u onoj priči s Arapima) NITKO nije pio alkohol na dotičnom službenom ručku, a ne samo gosti, te da NITKO nije jeo (skoro ništa) jer su ovi brljali po tim nekim ribicama. Ne velim da smo mi sad tu mi njima morali trljati nos s nekim odojkom ili nekim drugim dijelom svinje, no da se nije moglo pripremiti nešto u skladu sa našim običajima svečanog službenog ručka - jeli oni ili ne - e tu mislim da smo mi ispali prefini... Hmm..

Post je objavljen 16.05.2008. u 20:13 sati.