Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Zlata Šokec autorica virovitičkog suvenira "Mikeša"

'Mikeš s repom' (znak ustrajnosti)
Zahvaljujući virovitičkoj tvrtki Mikešland, Virovitica od danas ima novi suvenir. Riječ je o seriji dekorativnih izvornih suvenira, koji se sastoje od više keramičkih skulptura u formi sitne plastike. Prve četiri skulpture iz serije izvornih suvenira: 'Mikeš s kruhom' (znak dobrodošlice), 'Mikeš sa svitkom' (znak prijateljstva), 'Mikeš s virovitičkim oglasnim stupom' (znak komunikativnosti) i 'Mikeš s repom' (znak ustrajnosti) predstavljeni su večeras u Gradskom muzeju Virovitica, a nastali su u suradnji s gospođom Zlatom Šokec iz Pitomače, koja se od 1990. profesionalno posvetila keramici.

Gospođa Šokec zadovoljstvo pronalazi u izradi reljefa, skulptura i u izradi nakita. Članica je Likovne radionice „Opatija“ (od 1993.) i LIK-a „Nikola Trick“ ( od 2004.). Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi diljem Hrvatske.

Serija skulptura – suvenira 'Mikeši' posjeduje prepoznatljivost porijekla jer je utemeljena na izvornoj lokalnoj tradiciji. Suveniri 'Mikeši' samo su dio opsežnog projekta i nastojanja da se sačuva i unaprijedi vrijednost nematerijalne baštine Virovitičana.
Virovitica online

Post je objavljen 16.05.2008. u 17:00 sati.