Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Palach predan novom zakupcu

Danas je u klubu Palachu održana konferencija za novinare povodom preuzimanja prostora. Naime, novi zakupac prostora Alen Mance iz kluba Booka je jučer sa svojim partnerima potpisao ugovr s Gradom Rijeka čime je i formalno dobio prostor na korištenje sljedećih pet godina. Najavio je početak preuređenja Palacha za ponedjeljak, a klub namjeravaju otvoriti početkom jeseni. Dodao je da im je 700 kvadrata Palacha velik zalogaj te da je važan faktor za uspješno funkcioniranje kluba dobra suradnja s Gradom, policijom i susjedima. Pozvao je sve zainteresirane udruge ili pojednice neka im se priključe u kreiranju programa.
Momentalno su u pregovorima s raznim firmama oko projekta zvučne izolacije, a jednu ponudu ozbiljno razmatraju. Naime, tek nakon što izaberu ponudu dogovorit će se s Gradom o načinu plaćanja, no saznajema, da će se troškovi izoliranja kluba najvjerojatnije pokriti pola Grad, a pola zakupnici.
Konferenciji je nazočio i gradonačelnik Obersnel koji je rekao da su se potpisom ugovora razuvjerile sve osobe koje su mislile kako Grad namjerava promijenici namjenu Palacha. Istaknuo je da je Gradu uvijek smatrao kako je Palach prostor za okupljanje mladih kreativaca.

Obersnel je dodao da je garancija uspješne budućnosti Palacha to što je Mance uspješno vodio klub Booka, a unatoč okruženosti stanarima, uspio je naći zajednički jezik sa susjedima te nije bilo pritužbi susjeda. Na konferenciji su se predstavili i članovi udruga koje će surađivati s Manceom u kreiranju programa Palacha.
Udruga Brija bavit će se organizacijom maškara, udruga Nešto novo promovirat će muzički pravac Break beat te će organizirati DJ radionice. Udruga Ri rock bavit će se organizacijom koncerata u Palachu, a osim lokalinih i neafirmiranih bendova pokušat će u klub dovesti veća svjetska imena, kako bi Palach imao najbolji glazbeni program u regiji, ako ne i šire.
Udruga Trag bavit će se vizualnim umjetnostima, organiziranjem izložbi i radionica, a jedan od ciljeva bit će im i promocija mladih umjetnika.
U Palachu će se otvoriti internet caffe, alternativna knjižara u kojoj će se moći kupiti CD-i, knjige i stripovi mladih autora, a organizirat će se i stolnonogometni klub.


Post je objavljen 16.05.2008. u 12:38 sati.