1 srednje velika jabuka
4 žlice margarina
300 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
na vrhu noža sode
100 g šećera
1 jaje
250 ml mlijeka
prstohvat cimeta
limunov sok
Kremasto izmiksajte margarin sobne temperature sa šećerom pa dodajte jaje.
U drugu posudu prosijajte brašno i pomiješajte ga s praškom, cimetom i sodom. Dodajte u smjesu od jaja i lagano promiješajte.
Jabuku ogulite i narežite na kockice, nakapajte ih limunovim sokom.
Komadiće jabuke vilicom umiješajte u pripremljenu smjesu.
Metalne kalupe obložite papirnatim košaricama. Svaki kalup napunite smjesom i pecite 20ak min u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pečene muffine ostavite da se 10ak min hlade u metalnim kalupima, a onda ih izvadite i ostavite da se ohlade do kraja.
Muffine ukrasite po želji.
*Recept je sa stranice
http://www.staeck-hornburg.de/gaumentraum/indexd.html
Post je objavljen 16.05.2008. u 10:52 sati.