Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Greške u koracima - nagrada 'roman@tportal.hr'



Eto, saznali smo i ime dobitnika nagrade T-portala za najbolji roman u 2007. , teške 100 tisuća kuna - Dalibor Šimpraga , autor romana 'Anastasia' (izd. Durieux).

Obrazloženje ovdje

Dobar odabir, iako bih osobno nagradu dao Daši Drndić za roman 'Sonnenschein'.

Nažalost, što se tiče ispunjavanja obećanja, žiri kao da je imenovan od strane Sanadera - T-portalovci su naime zanemarili ove svoje riječi vidi ovaj link :

''Posebnost u radu žirija koji će odlučiti o dobitniku nagrade roman@tportal.hr bit će zadatak naslovljen 'Žirirana lektira'. Svaki će član prilikom iščitavanja prošlogodišnjih romana voditi svoj dnevnik čitanja te u konačnici predstaviti ulomke, karaktere, opise i situacije koje smatra najboljim ostvarenjima u romanima s uže liste kandidata. 'Žirirana lektira' bit će objavljena na internetskoj stranici roman.tportal.hr, na kojoj od 4. veljače možete pronaći sve bitne informacije o novoj hrvatskoj književnoj nagradi.''

'Žirirana lektira' nažalost još uvijek nije objavljena na internetskoj stranici roman.tportal.hr.

Također je šteta što ni ovaj žiri nije odolio incestuoznosti (čitaj: sukob interesa) - jedan od članova žirija nagrade „roman@t-portal.hr“ (mislim na Romana Simića Bodrožića) urednik je kod izdavača (Profil) koji je imao više naslova u konkurenciji, a taj je izdavač (Profil) ujedno i organizator Zagrebačkog sajma knjiga, a koji je, gle čuda, suorganizator te iste nagrade.

Ipak, među finalistima nije bilo knjige u izdanju Profila, pa ćemo im to ovoga puta progledati kroz prstiće (prvi mačići, itd.)...

Na kraju, poželimo organizatorima i članovima žirija još veću količinu dobrih romana u ovoj godini.






Post je objavljen 16.05.2008. u 09:34 sati.