Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Trgovci ljudskom nesrećom


U potpunosti se ne slažem s ovim reagiranjem:


Izuzetno cijenimo rad Žarka Puhovskog koji je velik dio svoga vremena posvetio spašavanju ljudi. Radeći na općem dobru, u svojoj je spremnosti da iskaže jasnu analizu i zaoštri sukobe o kojima su se rijetki usudili progovoriti češće stvarao neprijatelje nego prijatelje. Bio je danonoćno na raspolaganju svima čija su prava kršena. Zabrinuti nad viješću da napušta HHO, smatramo da za svoj rad zaslužuje javno priznanje, a ne napade - stoji u reagiranju Vesne Teršelič i Zorana Pusića.

Slobodna Dalmacija, 15.05.2008. | 21:30


Neka mi netko da dokaze kako je to gospodin Puhovski pomogao gospođi Vesni Levar, Mariju Barišiću, Dragutinu Frančiškoviću, novinarima žrtvama šefa POA-e Franje Tureka, koji su pred državnim vrhom optuženi da su strani agenti..., pa ću povjerovati Vesni Teršelić i Zoranu Pusiću.

Neka mi Zoran Pusić dokaže kako je on pomogao Vesni Levar, osim što je iskoristio njeno primanje u Uredu Predsjednika, do kojega je došlo nakon što sam ga ja u njeno ime zatražio od Mesića, da bi se uz nju i predsjednika slikao i prikazao taj susret kao svoju zaslugu.
Neka Pusić ovaj navod bilo čime demantira i ja ću mu se ispričati.

Pokojni Levar je još davno govorio o nekim osobama s nevladine scene kao o trgovcima ljudskom nesrećom i to mu oni ni mrtvom nisu oprostili, pa u tome vidim jedan od razloga zašto HHO za mandata gospodina Puhovskog nije bio spreman pripomoći izdavanju knjige o Čovjeku iz Gospića, koji je životom platio načela, kojima neki s nevladine scene, tek trguju.

Čini mi se da je HHO pod Puhovskim htio demantirati državotvorne prigovore iz devedesetih kako ta nevladina organizacija brani samo Srbe, pa se posljednjih godina stavio u zaštitu Hrvatina: Ivice Marijačića, Markice Rebića, Domagoja Margetića... Nekima je od njih bivši zamjenik predsjednika HHO-a, Veljko Miljević, bio i odvjetnik. Eh da, Veljko Miljević je bio odvjetnik i bivšemu šefu POA-e Franji Tureku, pa kako smo, primjerice Dragutin Frančišković i ja, koje je Turek oklevetao kao državne neprijatelje, mogli očekivati pomoć HHO-a?
Istom tom Tureku, gospodin Puhovski je napisao predgovor za njegovu stručnu knjigu. Inače se gospodin Puhovski za svoga mandata, na raznoraznim okruglim stolovima volio pohvaliti informacijama iz obavještajnih krugova(?!).

I za kraj, ne bih upotrijebio uzvik: Sramite se!, jer je to fraza na koju autorska prava ima Ivo Pukanić!

P.S. Identičan komentar ostavio sam i na ZaMirZINE-u, online novinama koje vodi Srđan Dvornik, od Nacionala pohvaljen kao sposoban, ali bivši izvršni direktor HHO-a.


Post je objavljen 16.05.2008. u 01:37 sati.