Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/promisljanje

Marketing

BRAĆO MOJA, RADUJMO SE,
BOG JE TU!


Hvaljen Isus i Marija, braćo i sestre u Kristu!
Osvrćući se na život katolika i njihove izraze lica koja vidim, primjetim na njhovim licima: zabrinutost, grč, strah,brigu. Koliko god bilo problema ili nečega drugoga što mori čovjeka: rješivo je. Jer Otac je tu.
Često je čovjek izvan prostora i vremena, u oblacima razmišljanja i planiranja (kako riješiti neku situaciju i na koji način). Pokušavajući samostalno riješiti pojedini problem ili poteškoću u svom životu, oslanjajući se na svoj pogon i svoje snage, čovjek doživljava neuspjeh i pad. Pad koji ga još više potiskuje i trenutni problem postaje još veći i breme postaje sve teže za nositi.
Čovjek, želeći biti „sam svoj majstor“ u određenim situacijama, zaboravlja na Onoga koji mu može pomoći, zaboravlja na Oca. Ne ne samo na Oca, već na Sina i Duha Svetoga. Čovjek je obdaren mnogim Darovima Duha Svetoga, između svih darova i mudrošću. No ne koristi ju! Zato i ne čudi što čovjek ne uspjeva, jer mudrošću ljudskom se ništa ne postiže niti rješava, već mudrošću Božjom. A to čovjek zaboravlja. Sveto Pismo kaže:

Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se. Ali neka ište s vjerom, bez ikakva kolebanja.

Jak 1, 5-6



Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Dakle, Sveto Pismo nam kaže, da ako ne znamo kako mudro i dobro postupiti u određenoj situaciji, da ištemo za mudrost. Jer što god ištemo od Boga, bit će nam. No trebamo vjerovati u Boga, da će nam i da nam On jedini može pomoći.
Kada braćo i sestre promijenimo pogon, tj kad naš pogon bude samo i jedino Bog, svaka briga će nestati, uz Boga, svaki problem će biti sitnica:

"Zato vam kažem: Ne budite zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući. Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela? "Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih?

Mt 6, 25-26


Ne brinimo se kako ćemo i što ćemo:
Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.

Mt 6, 33



"Nemojte dakle zabrinuto govoriti: 'Što ćemo jesti?' ili: 'Što ćemo piti?' ili: 'U što ćemo se obući?' Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno.

Mt 6, 31-32



Božji blagoslov!

----------------------------------

BRAĆO MOJA, RADUJMO SE

Braćo moja, radujmo se,
Bog je tu, Bog je tu, Bog je tu
Braćo moja, radujmo se,
Bog je tu, da, on je s nama tu.

Ne brinimo se tjeskobno
jer sami nismo mi
u molitvama s pjesmama
zahvaljujmo mu svi, da!

Braćo moja ...

Da živimo u miru
i kad nas tišti zlo,
jer Bog nas uvijek prati
i svladat ćemo to, da!

Braćo moja ...

Naš prijatelj nek bude Bog,
Bog Izraelov vijek,
On dat će da mir i ljubav
obuzme čitav svijet, da!

Braćo moja ...




Post je objavljen 15.05.2008. u 22:59 sati.