Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzickoraspolozenje

Marketing

Severina - Balkanska Madonna

Image and video hosting by TinyPic

"KOLIKO god se neki tome protivili, Severina je balkanska Madonna", rekao je Tonči Huljić na Narodnom radiju o pjevačici koja trenutno promovira novi album "Zdravo Marijo" i, kao i obično, izaziva polemike. Njezina suradnja s Goranom Bregovićem medijima je postala zanimljiva još 2006. godine, nakon "Moje štikle", a "dinamični duo" konačno je završio nove pjesme koje neki nazivaju narodnom glazbom, a drugi s nestrpljenjem iščekuju trenutak kada će ih Severina s rukama u zraku pjevati u dvoranama diljem Hrvatske, a navodno i šire.

Severinu je s Madonnom još na početku suradnje usporedio i Bregović, ističući kako je jedna od rijetkih žena na prostoru bivše Jugoslavije koja privlači pozornost bez obzira što čini. "Kad smo počeli raditi, razmišljao sam što mi je izazov. Ploču nisam producirao desetak godina, pa mi je bilo važno da to ispadne dobro. Onda sam shvatio da u Hrvatskoj, osim Severine, baš i nema profesionalaca s kojima bih radio, pa smo se okrenuli amaterima", rekao je Bregović opisujući suradnju s amaterskim puhačkim orkestrima koji gostuju na albumu.

"Da nisi možda gay", "Tridesete", "Haljinica boje lila" i "Muškarcu samo treba kurva" samo su neke od pjesama koje krajem ovog tjedna kreću u radijski eter, a mnoge su lokalne radio postaje, doznajemo, na temelju pjesme "Gas, gas" s playliste već prekrižili Severinu. Prve reakcije kolega koji joj javno izražavaju divljenje govore kako je ipak napravila dobar posao, a pravu potvrdu će dobiti na terenu, na koji kreće odmah nakon promocije, usporedno planirajući veliku ex-yu turneju.

"Puštala sam ovaj album brojnim prijateljima. Općenito, mislim da se svi premalo družimo i jedni drugima ne puštamo dovoljno pjesme koje toga trena nastaju. Zato me rad na ovom albumu oduševio - upoznala sam toliko divnih ljudi i prešla cijelu Hrvatsku, a sigurna sam da se to čuje i u onome što smo napravili", oduševljeno će Severina o novom albumu koji je u prodaji od sljedećeg tjedna.

Photo i Text : Index.hr

Post je objavljen 15.05.2008. u 12:43 sati.