Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Predstavljanje knjige Divne Vuksanović 'Filozofija medija'



Sekcija za filozofiju medija Hrvatskog filozofskog društva
Poziva na
UVODNA PREDAVANJA U RAZGOVORE
O FILOZOFIJI MEDIJA

(uz predstavljanje knjige Divne Vuksanović 'FILOZOFIJA MEDIJA')

Ponedjeljak,19. svibnja 2008 u 18. sati
Klub sveučilišnih nastavnika, Andrije Hebranga 17, Zagreb



Nakon razgovora o McLuhanovoj knjizi 'Razumijevanje medija', na tribinu naše Sekcije pozvali smo autoricu knjige FILOZOFIJA MEDIJA, ontologija, estetika, kritika, Divnu Vuksanović. Želja nam je, zajedno, multimedijski, misliti, propitivati i predstavljati potrebu i domete moguće - filozofije medija.
Uz autoricu, Divnu Vuksanović, o knjizi 'Filozofija medija', govorit će i Sead Alić.

*****

Divna Vuksanović rođena je u Beogradu, 1965. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti (Odsjek: Menadžment u kulturi, pozorišna i radio produkcija) i na Filozofskom fakultetu u Beogradu (Odsjek za filozofiju). Magistrirala je 1993. ( Teatrologija), a doktorirala 1998. (područje suvremene filozofije i estetike) na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1992. godine, na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, predaje Menadžment u kulturi i Medije masovnih komunikacija, a od 2001. Estetiku i Teoriju kulture. Na interdisciplinarnim master i doktorskim studijama Univerziteta umjetnosti u Beogradu - Grupa za teoriju umjetnosti i medija, prof. dr Divna Vuksanović predaje Teoriju medija i Estetiku komunikacija. Autorica je do sada objavila preko 70 znanstvenih i stručnih radova u domaćoj i stranoj periodici, dve znanstvene studije (Barokni duh u savremenoj filozofiji: Benjamin, Adorno, Bloh, 2001., i Aesthetica Minima, 2004. godine), kao i 9 knjiga iz oblasti književnosti. Članica je Izvršnog odbora Estetičkog društva Srbije i urednica edicije “Multimedia” izdavačke kuće Clio iz Beograda.

Sead Alić - Na poslijediplomskom doktorskom studiju književnosti u Rijeci obranio doktorat Filozofija i književnost, Od ideologija zavođenja do manipuliranja medij(im)a.
Na poslijediplomskom doktorskom studiju filozofije u Zagrebu, prijavio doktorsku radnju: Filozofija medija Marshalla Mcluhana





Post je objavljen 16.05.2008. u 07:23 sati.