Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tjeramposvom

Marketing


Kao mala obožavala sam Disneyeve crtiće.. Pepeljugu i Mačke iz visokog društva znam i danas napamet :) Životna želja mi je imati sve te crtane filmove u svome vlasništvu... Znam da sam prestara za to, ali... Jače je od mene!!!! Sve to je poteklo od samo jednoga čovjeka...
Image and video hosting by TinyPic
Evo nešto kratko o njemu:
Nedvojbeno najzaslužniji za popularizaciju crtanog filma u svijetu, osobito onog za djecu. Ujedno, bio je jedna od najprosperitetnijih i najmoćnijih ličnosti svjetskog filma uopće. Da bi povećao svoje prihode, Disney je osnovao vlastitu distributersku kompaniju, a također je 1954. počeo proizvoditi TV seriju koja je njegovu popularnost prenijela i u domove njegovih ljubitelja. Konačno, 1955. godine Disney je izgradio zabavni park "Disneyland" u Kaliforniji, jednu od najvećih turističkih atrakcija Sjedinjenih Država. Kasnije, 1971., njegovi su nasljednici sagradili još veći park u Orlandu na Floridi.

Osvojio je sveukupno 22 Oscara i 3 Zlatna globusa.


Image and video hosting by TinyPic

Najpoznatiji crtani filmovi

* "Aladdin"
* "Ljepotica i zvijer"
* "Pocahontas"
* "Kralj lavova"
* "Mala sirena"
* "Dama i skitnica"
* "Pepeljuga"
* "Hercules"
* "Carevo novo ruho"
* "Snjeguljica i sedam patuljaka"
* "Bambi"
* "Petar Pan
* "Mickey Maus"

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Nemam sad baš vremena... pronašla bi ja još podataka o njemu... Koliko je filmova napravio, koji je posljednji napravljen za njegova života... itd... Ali puno toga postoji na netu o njemu... Možda jednom budem imala vremena... :)


Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 14.05.2008. u 14:33 sati.