Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dizzydee

Marketing

Zenski neprijatelj #1

Menstruacija, mjesecnica, menga, crveni dani......
Ta grozna pojava me je danas zaskocila. Nisam mogla spavati cijelu noc jer mi je bilo lose. I jutros sam shvatila zasto. Dobila sam svoju mjesecnicu i bila u bolovima. I sad sjedim doma. Uvijek sjedim doma prvi dan menstrucije jer imam prejake bolove da bi isla na faks ili negdje drugdje.


Ja sam bila jedna od onih ranopubertirajucih. Svoju prvu menstruaciju sam dobila vec u cetvrtom razredu osnovne skole. Znaci imala sam 9,10 godina kad sam sjedila na WC skoljci i vidjela crvenu mrlju na mojim gacicama i zovnula svoju mamu u pomoc. Onda mi je ona dala jedan ulozak, predmet za koji sam tada mislila da je jako neudoban. Ma i danas mislim, ali sam otkrila tampone. Valjda svatko pretpostavlja da kad tako rano dobijes menstruaciju, da je jednoj maloj djevojcici tesko to trpiti. I bilo je. Uvijek je dosla neocekivano, u krivi trenutak. Nekad sam je mrzila, drugi put pitala kad ce doci opet. Sjecam se prvog sistematskog pregleda. On je bio nedugo nakon toga. I onda su me upitali da li sam vec imala prvu menstruaciju. Tada mi je bilo jako neugodno, da sam ja jedina iz mog razreda imala menstruaciju.

Jedno vrijeme dok sam bila jos u osnovnoj skoli sam imala tako jake bolove da sam svaki put plakala kad sam dobila menstruaciju. Okretala sam se na sve moguce strane, probavala sjediti, naci poziciju u kojoj ce me trbuh manje boliti. I dok nisam povracala mi nije bilo bolje. Prvih mjeseci sam cekala 4-5 sati dok nisam sama od sebe povratila. Kasnije sam pocela gurati prste u grlo i povratiti sto prije, tako da mi bude bolje. Danas sam sretna sto je sve to nakon nekog vremena prestalo, to povracanje. Onda sam otkrila tablete protiv bolova. Nakon sto njih uzmem mi je puno bolje. I sretna sam sto postoje.

Tako bar nekad mogu i za vrijeme menstruacije nesto normalno raditi.

Post je objavljen 14.05.2008. u 12:46 sati.