Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

MAD MAX

Photobucket


…jučer gledao Mad Maxa 2 i u pol filma, taman prije nego raščupani Mel Gibson krene u pustinju sa par litara dragocjenog goriva e ne bi li spasio koloniju koja proizvodi dragocjeno gorivo, naravno uleti marketing. Prebacim na teletekst kad ono prva vijest «GORIVO SAMO ZA BOGATE!»…ohohoho…probijena «psihološka granica od 9 kuna» (mislim koji su to idioti u Vladi i Ini…umjesto da zadrže cijenu na 8,99 ko u trgovačkim centrima oni tu vrše psihološki pritisak na vozače…cccc…), zlo i naopako…uskoro će automobil biti stvarno luksuz.
I odjednom shvatim – pa dovraga uskoro nas očekuje slična situacija ko u Mad Maxu – dakle – klat ćemo se oko gorive!




…zamislite Slavoniju zaraslu u repicu i šećernu trsku zasađenu isključivo zbog proizvodnje bioetanola, na cestama haraju bande bivših djelatnika INE koji iz zasjede napadaju transporte goriva i drže u opsadi Đeletovce, prigodno odjeveni u odrpane plavo zelene uniforme.

Stanovništvo se upravo zbog nesigurnosti regije odijelilo u gradove koji funkciniraju kao gradovi države i trguju međusobno sirovinama i hranom nastojeći ne ući u sukob sa bandama koje uglavnom obitavaju oko autoputa Lipovac – Zagreb.

Mala posada naftnih inženjera i njihovih obitelji uz vojnu podršku bivših članova HV-a i vojnih pilota koji su ostali bez posla jer još uvijek nije napravljen vojni mlažnjak koji će ići na bioetanol očajnički šalje pozive u pomoć središnjici INE, koja je pretvorena u bunker jer je opsjedaju bivši djelatnici u tzv. Dvadestogodišnjem štrajku u koji su krenuli nakon naglog otpuštanja zbog nedostatka sirovine.

Središnjica je ujedno i jedini preostali oblik vlasti u Hrvatskoj jer je Vlada RH proglasila bankrot i zbrisala u azil sa kompletnom državnom riznicom, ostavivši naftnoj kompaniji s kojom su bili u neraskidivoj vezi da se snalazi kako zna i umije.

Naftna polja INE u Rusiji su nacionalizirana aktom kojim se jednostrano pod pretnjom nuklearnog napada u vlasništvo Rusije vraćaju sva nalazišta na ruskom teritoriju.

Osnivaju se kultovi štovanja benzina, čiji se članovi krste posvećenim superom 95, dok se na ritualima inhaliraju pare eurosupera da bi se doveli u stanje božanske opijenosti.

Na Markovom trgu kao uspomena stoje silni Mercedesi, BMW-i i Audiji. Sa gnušanjem ih zaobilaze svi jer su im još svježa sjećanja na dekrete vlade kad je došlo do prve nestašice goriva, kad nije bilo benzina za vozila hitne pomoći ali jeste za službene gutače goriva.

Ulicama Zagreba ponovo prometuju tramvaji na konjski pogon, u predgrađima se sadi povrće na krovovima nebodera.

Poljoprivrednici sami uzgajaju sirovine iz kojih u kućnim rafinerijama destiliraju biogorivo koje koriste isključivo u slučaju nužde za poljoprivredne strojeve ali također preferiraju radne životinje.

Struja se dobija iz solarnih kolektora i malenih sobnih generatora te iz vjetrogeneratora ili elektrana na plimu.

Mir tišina i svježi zrak.

…hmmm…pa ne bi ni bilo toliko loše…



Post je objavljen 13.05.2008. u 10:51 sati.