Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/esabor

Marketing

PROŠLOST U NAŠIM DŽEPOVIMA I NAŠA BUDUĆNOST S OTETOM IMOVINOM

I ptice na granama pjevaju o otimačini koju je doživjela Hrvatska od 1990.g. Sve se vidjelo. Neki se noću obogatili preko svake mjere i drskosti. Neki osiromašili ispod svake granice i sažaljenja. Neki izgradili vile i dvorce, drugi dobili grobove i potrage za svojim nestalima.
Hrvatska je od zemlje stvorene da postane najrazvijenija zemlja bivše Jugoslavije došla u položaj da joj se priča kako u njoj neće biti gladi. Od uzoranih i procvjetali polja do neobrađenih oranica i minskih polja.
Jasno je svima da su neki smisleno vodili ovu zemlju putovima kojima je prošla. Za zla koja su nas zadesila nisu krivi samo Miloševićevi jurišnici, krivi smo i mi sami. Ogromna bogatstva preostala od mrskog komunističkog režima su prisvojena ili razvučena. Ogromna pomoć naše dijaspore završila je u džepovima naših "vođa", umjesto u potrebnom oružju za koje je namijenjena.
Puno toga je išlo i ide krivo. Svi to očito vide a rezultati aparata koji se po zakonu treba brinuti o dovođenju tih stvari u red su nikakvi. Uhvatili, čitam danas, u Kamen Ingradu dvoje ljudi koji nisu dobro postupili s povijesnim lokalitetom na Papuku i kaznili ih s desetak tisuća kuna. Super. A milijarde eura imovine i novca završilo je na protuzakonit način, i nikome ništa. Šima Krasić je zabadava radila revizije.
Postoji li povezanost kriminala i politike, prekršitelja zakona i zakonodavaca?
Nisu li silne milijarde nestale 90-tih danas u jačoj političkoj snazi preko sadašnjih vlasti nego su to bile tih godina kad se kralo sve što se moglo ukrasti? Ulovljeni predstavnik kaštelanske HVIDRA-e u akciji pljačke pošte u Splitu jučer priča sucu o tome kako i drugi u Hrvatskoj kradu, pa zašto ne bi i oni koji su se za nju borili. Strašno.
Mnogi građani danas žive lošije kao izravna posljedica otimačine 90-tih. Čak su im gospodari često postali oni koji su ih opljačkali. I, nikome ništa.

Naučimo se lijepo i pristojno živjeti s našim "oslobodiocima".

Glasovanjem recite svoj stav o tome (ovdje desno).


Post je objavljen 13.05.2008. u 07:21 sati.