Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/giasnape16

Marketing

***Nema šale sa plavušama***

Bližio se božićni bal i kraj prvog polugodišta.Snape se još nije pojavljivao kao ni Dombledoore.Još sam imala noćne more od onog događaja ,ali su mi prijatelji pomogli da to sve riješim.Nakon doručka sam otišla na jezero gdje su me čekali Starz,Ayumi i Sihaja.
-Ćao društvo,šta se radi?-upitala sam uguravši se između Starza i Sihaje.
-Ma pokušavam napisati zadaću iz čarolija,a njih dvije brbljaju o nekom učeniku što treba doći na raniju razmjenu-reče Starz.
-Okani se toga,ja ću ti je napisati kasnije-rekoh mu-a tko to treba doći ranije.
-Ne zna se-rekla je Sihaja okrećući glavu u stranu da joj vjetar ne piri-samo piše u knjižnici pod obavjesti da dolazi učenik ranije na razmjenu;ne piše ni kada,ni tko,ni odakle je.
-Idemo mi bolje u društvenu za sve domove?-pitala je Ayumi koja je drhtala od hladnoće.Svi smo se složili i požurili.U društvenoj su sjedili Nell i Nessa raspravljući što će obući za božićni bal.Straz je odmah poljubio Nell,zagrlivši ju oko vrata.
-Nessa jel znaš možda gdje je Draco?-upitala sam
-Ne znam,ali znam da je moj otac jako ljut jer Draca traže dementori jer je skoro ubio Hermionu
-Kako je ona?-upita Nell.
-Loše,u komi je i to sve zbog tvog brata-progovorio je netko sa suprotne strane.Tamo je stajala djevojka duge plave kose i rasplakanih plavih očiju.
-Slušaj Nic,žao mi je,nisam ja kriva,ni ja ga ne podnosim-rekla je Nessa tužno,zagrlivši ju.Kasnije kad se smirila upoznala sam se sa njom .
-Nic ili Rosie.Kako hoćeš-rekla
-Gia-
-Slušaj Nic,žao mi je zbog Hermy ,pokušala sam joj pomoć,ali nisam mogla-pokušavala sam se na neki način ispričati iako nisam imala zbog čega.-Mogu s tobom sljedeći tjedan u posjet?
-Naravno-rekla je .Čuli smo neku svađu.Nell se nešto prepirala sa Starzom i tada je jedna knjiga odjetjela ravno nekom Rawenclavu u glavu.Gledali smo otvorenih usta što se to zbilo.Klinac je počeo plakati,a Nell je pobjegla u WC.
-Što je to sada bilo.-pitala je Nic
-Idem razgovarati sa njom-reče Starz
-Ne pusti mene,mislim da znam o čemu je riječ.-rekla sam i potrčala za njom.
Kako sam mrzila trčati u uniformi.Jedva sam stigla do Wca na 2.katu gdje je boravila Plačljiva Murtle i sada Nell.Sjela sam ispred srednjih vrata i odahnula.Čovjek se umori trčeći i usput držeći uniformu.
-Nell,jesi ok?-pitala sam.Murtly je ispuštala one svoje glupe zvukove smijući se.
-Ja sam zrela za Sv.Mungo.Kako sam mogla pogledom maknuti predmet?-vikala je
-Razumijem te u potpunosti.-rekla sam ali je vikala da nije kako treba
-Znaš ja sam jednom zacjelila rane jednorogu bez ikakvih lijekova i trava.Isto sam mislila da sam luda ali sam onda našla pisma.-rekla sam.Otvorila je vrata i upitala:
-Zar nisam jedina?O,Gia,tako mi je drago da nisam luda.Našla sam pisma tog Saylera i moje mame i onda sam osjetila da mogu pomicati stvari kad sam ljuta.-rekla je i obrisala suze.
Došao je i prosinac.Vrijeme je jako brzo prolazilo.Sihaja je stalno bila sa dečkom,Nessa u shopingu,a Ayumi i ja smo stalno bile u knjižnici.
-Trebamo danas imati DA-rekla je tiho jer je bilo još ljudi.
-U koliko?-pitala sam čitajući neku knjigu o vampirima
-Osam,ispred Sobe Potrebe-rekla je i otišla na sat .Imala je Skrb,a ja sam imala slobodno.Šetala sam knjižnicom i naišla na knjigu:„Marauders-upoznajte ih.”
Listala sam .Na prvoj stranici je bio dečko crne ,razbarušene kose ,plavim očima i naočalama.U ruci je držao metlu i veselo se smiješio.Ispod njegove slike pisalo je:James Potter:Gryffindor,tragač i neregisrirani animagus.Okrenula sam drugu.Bio je naslikan dečko isto crne ,ali urednije kose sa velikim crnim očima.Kraj njega je stajao veliki crni pas,a ispod slike je pisalo:Sirius Black ,Gryffindor i neregistrirani animagus.Na sljedećoj je bila naslikana Zabranjena šuma,jezera i iznad pun mjesec.Kraj drveta je stajao dečko spuštene plave kose,u malo povećoj košulji ispod koje se nazirala crveno-zlatna kravata ,a na crnoj košulji je bio grb lava.Hlače su bila poderane sa stane,dok su cipele bile blatnjave.Ispod slike je pisalo: Remus Lupin-Lunac.Neregistrirani animagus.Na sljedećoj strani se smiješila djevojka prelijepih zelenih očiju i crvene kose:Lily Evans-kasnije Potter-najpametnija djevojka svoje generacije.Bila je to poprilično mala knjiga,a više bi se moglo nazvati album.Čim sam ju zatvorila Harry je dotrčao do mene.Knjižnica se već bila ispraznila,samo sam ja ostala,spremajući se za Aritmaciju.
-A tu sam ju ostavio!-uzviknuo je-nisu ju valjda prelistala!?
-Jesam i prelijepa je.Tvoja je ?-pitala sam ignorirajući njegovu ljutnju.
-Hvala i molim te da ubuduće pročitaš čija je.-opet je bio drzak.Krenuli smo van iz knjižnice na sat Aritmacije i usput smo počeli pričati o osobama iz knjige.
-James i Lily su moji roditelji.Možda ti je poznato da je tvoj ujak bio najbolji prijatelj moja mame dok ju nije nazao mutnjakušom.-rekao je.Taj dio nikad mi nije ispričao.
-Sirius je moj kum.....ali sada je u bijegu,Remus je njihov najbolji prijatelj ,ali Remusa znaš.On nam predaje OOMS-sada se malo smirio.
-Mama ti se zove Lily Potter?-pitala sam gledajući opet u knjigu koju sam mu otela iz ruke.
-Da ,a djevojački Evans.Moj tata ju je stalno zvao Evansica-počeo se smijati,a meni je sinulo da se i moj dečko preziva Evans.
-Da li imaš braće ?-pitala sam.
-Ne..jedinac sam-
Nisam mu htijela ništa govoriti za Jamesa,jer je to možda slučajnost.Stigavši do učionice,sjela sam kraj Sihaje i ,a kad sam se okrenula iza mene je sjedio –Draco Malfoy.
-Di si mala?Jel bilo hladno?-došlo mi je da mu opalim šamar
-Profesore pa jel nije on u Askabanu?-uzviknula sam prekunuvši profesora
-Mrs. Snape,kakva je ovo šala?-pitao je sasvim mirno dok su se Draco ,Goyle i Pansy smijali kao ludi.
-Pa skoro je ubio Hermionu Granger .Znate,djevojka kuštrave kose,toplih očiju i najpametnija je na školi.Pa čak i od vas-sada sam vikala jer sam vidila da profesorima to ništa ne znači.
-Mrs Snape ,ako je Severus vama neki rod ,ne znači da se smijete tako ponašati.Mr Malfoy je nedužan,on je te večeri bio sa svojom djevojkom Lucindom Lockhart.Zaslužili ste kaznu.Idite sad ravnetelju da vam odredi kaznu jer Severusa nema.-završio je ,štapićem otvorio vrata i okrenuo se nazad predavanju.Nici me gledala suznih očiju,dok mi Sihaja uputila „vratićemo mu plavuši”pogled.
Prije nego sam otišla ravnatelju otišla sam u spavaonicu i presvukla se,te zatim mirno otišla u ravnateljev ured.
-Izvolite Mrs Snape.-rekao je sjedeći u svom naslonjaču iza kojeg su bili portreti svih dosadašnjih ravnatelja.Gore na polici me gledao Razredbeni klobuk.Ravnatelj mi je uputio upitni pogled iza svojih naočala u obliku polumjeseca
-Zaslužila sam kaznu na Aritmaciji,pa sam došla po nju.-naravno da ju nisam ni mislila odraditi,ali primjetila sam da je ravnatelj nekako čudan.-gdje ste bili ovih dana?
Nije znao što reći,nešto je mrmljao ,a onda se izvukao time da ne zapitkujem.
-Dobro ,da vam odredim kaznu-počeo je.-kupit ćete smeće oko jezera,saditi drveće i to sve u noći punog mjeseca do kraja zime.-završio je i potjerao me van.
-Nije pošteno -mislila sam.To nije bio pravi ravnatelj,ali morat ću odraditi jer tko će mi vjerovati da je netko uzeo Višesokovni napitak i preobrazio se u ravnatelja.Krenula sam prema jezeru gdje su me ovo troje već čekali.


Napokon post.Nadam se da vam se sviđa post i da nije kratak.Iskreno,meni nije nešto.Komajte


Post je objavljen 12.05.2008. u 15:08 sati.