Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kilimandžaro torta

Image and video hosting by TinyPic


Biskvit
5 jaja
170 g šećera
100 g brašna
30 g gustina
30 g kakaa
1 prašak za pecivo
50 g margarina

Nadjev
1 limenka breskvi (ili marelica, mandarina, višanja, ili svježih jagoda, malina,...)
600 ml slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
1 vrećica želatine


Za biskvit, odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Margarin dobro izmiksajte s 85 g šećera. Dodajte žumanjke i dobro izmiksajte.
Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg. Polako dodavajte ostatak šećera, stalno miksajući. Dobivenu smjesu umiksajte u smjesu od žumanjaka.

Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pomiješajte i postupno dodavajte smjesi, neprestano miksajući.

Kalup za tortu promjera 24-26 cm obložite papirom za pečenje. Papir namastite i pobrašnite pa ulijte smjesu.

Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.

Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladit. Ohlađeni biskviti prerežite jednom vodoravno.

Jedan dio biskvita narežite na 16 trokutastih šnita (kao da režete tortu).


Za nadjev, želatinu prelijte vodom i ostavite da nabubri
Breskve ocijedite i narežite na kockice.
Želatinu otopite na laganoj vatri, pazite da ne zakuha.

Izmiksajte slatko vrhnje i dodajte mu šećer i otopljenu želatinu.

U kremu lagano kuhačom umiješajte 3/4 mandarina. 1/3 ostaviti za ukrašavanje.

Kupolastu zdjelu (okruglog dna) obložite prozirnom folijom, i u nju nalijte kremu, odozgo poravnajte i stavite u hladnjak da se stvrdne.

Stvrdnuti nadjev istresite na okruglu biskvitnu koru i odlijepite foliju s nadjeva.
Po kupoli zalijepite na šnite narezani biskvit.

Na vrh torte, u sredini gdje je rupa, staviti narezane breskve i posipajte tortu šećerom u prahu.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


*Recept je sa stranice:
http://www6.serbiancafe.com/kuvar/7/1689/Kilimandzaro-torta



Post je objavljen 12.05.2008. u 14:28 sati.