Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdvirje

Marketing

Proslava SV. Florijana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje već dugi niz godina slavi i obilježava svog vatrogasnog zaštitnika sv. Florijana pa tako i ove 2008.godine na jedan od svečanijih načina.

Dana 04.05.2008.godine nedjelja okupljali smo se od 09 sati, u 10 sati zajednički krenuli na svetu misu.

Poslije mise sa gostima, članstvom DVD – a Virje i cjelokupnim voznim parkom od 13 vozila organizirana uz pratnju policije, obišli smo nekoliko ulica po Virju te se vratili u Vatrogasni dom.
Po dolasku u dvorište vatrogasnog doma naš mjesni župnik velečasni Milan Lončarić posvetio je kip sv. Florijana, našega vatrogasnoga zaštitnika ugrađenoga na vatrogasni dom.




Nakon posvete kipa sv. Florijana predsjednik DVD – a Virje pozdravio je prisutne, odsvirana je himna državna i vatrogasna, odana počast umrlim i stradalim braniteljima za našu Republiku Hrvatsku, kao i vatrogascima, odana minutom šutnje, te odnijet vijenac na naše mjesno groblje koji je položen ispred križa u znak zahvalnosti za branitelje i vatrogasce.


Pročitan je kratki referat o značaju na Dan vatrogastva koje je podnio tajnik našeg DVD – a Drago Hatadi. Predsjednik DVD – a Dušan Koščić iznio je da se sa ovim dijelom krenulo na obilježavanjem naše 130. obljetnice koja bi trebala biti obilježena u prvoj polovici rujna mjeseca ove godine.

Ujedno se uređen vanjski dio fasade po izvođačima radova Mirku Cikoš i Mladenu Fancevu, a vrijednost tih radova je 133.000,00 kuna bez materijala i PDV – a, gospodin Ivan Matvej darovao je gazišta za glavni ulaz u vatrogasni dom.

Za napomenuti je da dar nije prvi put za naše društvo, za to mu se iskreno zahvaljujemo kao i svim drugim sponzorima.

Naš član Saša Gregar osposobio je rasvjetu na vatrogasnom domu da se noću vide naša vatrogasna obilježja, također njegov trud pohvaljujemo.


Lassersberger iz Đurđevca od kojeg smo koristili materijal snizio nam je cijene za značajan iznos, a što se ovom prigodom zahvaljujemo šefu prodaje našem načelniku Općinskog poglavarstva općine Virja Mirku Perok, koji je u ime općine Virje pohvalno iznio činjenično stanje o aktivnosti našega društva.

Ovakvom prigodom dajemo priznanje članstvu. Obzirom na obilježavanje 130. obljetnice značajna priznanja će se uručiti u tijekom rujna ove godine, a ovom prigodom samo Spomenice i Diplome, kako mi kažemo - za staž u vatrogastvu.

Za 10 godina:

* Damir – Mijo – Štauber
* Miljenko – Franjo – Fancev
* Mladen – Ivan – Ferenčić
* Zlatko – Josip – Pintar
* Ivan – Dražen – Đurišević
* Ivan – Dragutin – Matišin
* Matija- Petar – Živko
* Zlatko – Petar – Lauš
* Matija – Martin – Lukanec
* Neven – Nenad – Laloš

Za 20 godina:

* Mladen – Ivan – Jakopović
* Goran – Ivan – Matoničkin
* Mirko – Mijo – Šignjar

Za 30 godina:

* Dragutin – Martin - Jurkov

Na dan završene podjele priznanja, izvršena je posprema Zastava (vatrogasna, općinska, državna) pod vodstvom zapovjednika Mladena Jakopović.

Na kraju još jednom zahvalio se predsjednik DVD – a Virje Dušan Koščić svima stalnim i povremenim sponzorima, te ostalima koji prate našu aktivnost i zbivanja u našem društvu.

Hvala!

Dušan Koščić

Preneseno sa Opčina Virje

Post je objavljen 12.05.2008. u 11:32 sati.