Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malarukometasica

Marketing

Slaven Bilić: Nisam tašt!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

'Ne odbijam odgovarati na polemike, nego na laži kao što je ona da nam je narušena atmosfera. Ako javnost i HNS kažu da smo igrali loše na EP-u, ja i moji suradnici ćemo ionako otići', tvrdi Nane.

Slaven Bilić posljednjih je dana najtraženija osoba u Hrvatskoj. Prošloga je tjedna potpisao novi ugovor i objavio popis reprezentativaca, zatim je pobrao medijsku pažnju u kampu hrvatske reprezentacije za EURO, a samo dan poslije je sat vremena gostovao u emisiji Nedjeljom u dva.

"I mater mi već govori da me svugdje ima, da iskačem iz paštete", primjetio je i objasnio zašto ponekad ne želi odgovarati na novinarske provokacije:

"Ako ćete da vam otkrijem tajnu, a to zna samo glasnogovornik Gavran, ja nekad namjerno dignem buku da postignem željeni efekt. Međutim, nemojmo izvrtati istinu. Ja se nisam uvrijedio na pitanje o Ivici Križancu i Robertu Kovaču. Ja na takva pitanja odgovaram. Kad sam objavio popis, rekao sam novinarima da pitaju zašto je tko pozvan, jedno po jedno ime. Jer meni više odgovara da ja kažem kako je, nego da oni pišu priče. Ne odbijam odgovarati na polemike, nego na izmišljotine, na laži, kao što je ona da nam je u reprezentaciji narušena atmosfera. To su laži, ljudi moji", opisao je Bilić kako vidi neka škakljiva pitanja zbog kojih mu ponekad pripisuju bahatost.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Slaven Bilić i Davor Gavran u obilasku terena na kojem će Vatreni trenirati za vrijeme EP-a

"Nisam ja tašt, svi smo mi pomalo tašti, ali kad je reprezentacija u pitanju, onda nisam tašt nego baratam argumentima. Kad netko novi ulazi u reprezentaciju onda se ne mogu samo gledati njegove igre, već se mora voditi i računa o tome u kakvoj su formi njegovi konkurenti za tu poziciju. Sharbini nam može zatrebati, jer što ako se ozljede Modrić, Kranjčar ili Rakitić. Za njegovo pozivanje bili su svi moji suradnici iz stožera reprezenatcije".

Bilić je svjestan da bez obzira na to što je nedavno produžio ugovor sa HNS-om, njegov ostanak na kormilu reprezentacije ovisi o igrama na EP-u.

"Ako javnost i HNS kažu da smo igrali loše, ja i moji suradnici ćemo otići", rekao je i dodao da će pravila kojih se igrači trebaju držati tijekom EP-a biti ista ona koja su određena još na početku kvalifikacija.

Za kraj je odgovorio i na pitanje koje je dosad najradije zaobilazio...

"Nisam ponosan što sam se razveo, ali sam zadovoljan načinom na koji smo to izveli, što znači da pritom djeca nisu patila", zaključio je izbornik "iz paštete".



Post je objavljen 12.05.2008. u 09:41 sati.