Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mywayfoos

Marketing

sastavljanje reprezentacije i ostala priča

Utihnuli su turniri zadnjih par tjedana, nitko ne priča o Ožujskom više no, na što bi se ja nadovezao - iako nije čak ni sav taj "turnirski pothvat" završen sve možemo nazvati samo jednom velikom blamažom. dead Kolko znam oni stolovi ni dan danas nikome nisu podjeljeni (koliko god loši i za jednokratnu upotrebu bili), nagrade općenito zaista očajne(u usporedbi sa t-mobileom), sam program turnira još uvijek nedefiniran, reklame preloše i da ne brukam još više - ali ni ožujsko pivo iz inata više ne naručujem. bang

Što se tiče slijedećih događaja u subotu 24.5 bit će organiziran 3. Jaska open - 2. turnir u Gaju, što će nam naši Jaskanci još javiti - pa da na vrijeme (ako oni dopuste) pošaljemo i poziv ekipama iz Slovenije.

Za majice nadam se da ste počeli sakupljati - ja ću nosit okolo popis, pa ako se vidimo negdje - primam gotovinu i kartice :)

Paintball? - propao pokušaj pošto ni jedan komentar nismo imali da se netko zainteresirao.. izgleda da ljudi na slobodne vikende rađe treniraju... pošto sad par slijedećih vikenda otpada, možemo probat drugipt nešto slično.

Vidim da se potaknula lijepa rasprava o sastavljanju reprezentacije, pa ajde da nastavimo sa idejama kad još nisam dobio post o ZGFoos-u. Dobro je da se ovako raspravlja, pa da na turniru u Jaski poslije skupina napravimo kratku pauzu (ili nešto slično), pa da izglasamo neke stvari svi zajedno. Nekoliko je stvari koje bi morali rješiti:
1.veličina reprezentacije: - pod uvjetom da se za taj "događaj" na vrijeme pripremimo izbjegli bi neugodnu situaciju gdje jedna reprezentacija ovisi o količini igrača koji bi došli iz one druge države - jer treba se pomirit da nismo baš na razini nogometa ili tenisa greedy, na 1.turniru SLO-CRO nastupile su reprezentacije veličine 6+2 tj. šest igrača i dvije igračice. Komentirao je Kemo točno da je naša reprezentacija tamo bilo sklapana slučajno, ali definitivno se ne slažem da su oni bili u gorem položaju jer nisu imali neke dobre igrače iz drugih klubova. Mi smo našu reprezentaciju od 8 članova izabrali iz tamo 13 dostupnih igrača, dok je njih bilo tamo ipak malo više tj. ni mi nismo imali sve naše "najbolje" igrače. Hoću reći - sastavi su bili takvi kakvi jesu, ipak je bio to tek prvi susret, k tome nedogovoren. Ono što se meni dopada je ideja da se tih 6+2 malo protegne i da se sastavi reprezentacija od npr. 8+3 ili čak 10 + 3 (brojeve govorim napamet) igrača.Ne samo da više igrača dobiva priliku igrati nego se čim većom brojkom više približavamo i samoj definiciji "reprezantacije".

2.Kada i gdje igrati - U krajnjoj liniji nitko ne želi (osim Filipa rofl wink) ići nekamo ako neće igrati, i tu opet po meni otpada ideja o 2 sustreta, nije da se toliko često uspjevamo susresti, a i kad se bi onda je prevelika mogućnost s obzirom na naše situacije da se sastav igrača bitno promijeni. ako se ima na umu da koliko god to mečeva bilo - nema apsolutno nikakve šanse da se to protegne više od par sati - a nekome se voziti duže vremena nego će igrati - neisplativo.

3.Način igre - ovo se mora dogovoriti (kao i sva duga pitanja) u dogovoru sa Slovenijom. - ovisi najviše o broju igrača reprezentacije. - dal će to biti kao u Izoli - 3x muški parovi, 3x muški solo, 1xcure par, 1x cure solo, ili nešto drugo...

4.pitanje izbornika - jel nam potreban? da li smao jedan? tko konkurira uopće?

5. i najvažnije - tko ulazi u reprezentaciju - tu smo par puta postavili razne varijacije, i koliko sam shvatio neki turnir koji bi definirao repku definitivno otpada, pa se dalje svodi na to dal igrači nek ulaze po "zaslugama", po "igri", po "ativnosti" ili nekoj kombinaciji - ove sve ovisi ( po meni) samo o vama..svima vama... možda najbolje da odredimo neku anketu (ne moramo, ali možemo i sad) gdje bi svatko napisao tko bi trebao igrati, ili možda da svaki klub pošalje određen broj predstavnika..? kao liga prvaka npr. Engleska ima nekoliko zastupnika, Italija malo manje, Španjolska isto, Francuska još manje itd..svatko po koeficijentu. ali onda šta s nekim tko nije u nijednom klubu.. "kako Dinamo do Lige prvaka?" sretan meni se možda najbolje sviđa javna anketa - koju bi svatko ispunio (ili odlučio ne ispuniti), pa da se odabere malo širi skup igrača koji bi nastupali koji se bi onda točno oblikovao ovisno o tome tko bi uopće mogao doći na taj već određen datum...


Post je objavljen 11.05.2008. u 22:07 sati.