Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moresnova

Marketing

Subota sa bakom i mamom

9.5
Evo da vidite kako smo ja i sin sa sveki/bakom proveli danasnji predivan dan a tata je pomagao nasem prijatelju pituravati kucu i jos ga nema doma.

Dosli smo sat vremena prerano u jednu knjizaru gdje su se djeca mogla sresti sa ilustratoricom djecjih knjiga pa smo ja i Adi otisli na kavu i zvali baku da nam se pridruzi.
U 11h je pocelo citanje i razgovor sa djecom o tome kako je bebi u stomaku i Adi je stalno postavljao pitanja.

Nakon ovoga otisli smo u stari trgovacki centar u srcu Gothenborga izgraden 1654 u posjet maloj tvornici karamela i cokolade. Adrian se nikako nije tija slikat samnom vec se zalipija za baku ka taksena marka.

Unutra je sve bas kao i 1882 kad je i otvoreno i masine zajedno sa receptima ide sa kolina na kolino te obitelji.

Kupili smo neke starinske slatkise pravljene od marmelade a Adrian je od jako ljubazne prodavacice dobio i vrecicu sa cokoladnim zlatnicima.

Isli smo i gledati kako se pravi stakleni ukrasi

Ovde radi umjetnica Helena Gibson .



Posjetili smo urara koji popravlja starinske satove

Bili smo u jednoj prodavaonici gdje je sve kao pocetkom 60-ih. Ja sam tu prepoznala prasak radion kojeg sesjecam da je mater koristila kad smo mi bili mali.

Adrian je od svog dzeparca kupio lizalicu.

Nakon ovoga otisli smo u veliku cvjecaru kupiti sadnice cvica.

Adrian sa cvicem

Zajedno sa bakom otisao je do grobnice bakinih roditelja (koji su umrli dok je Adrian bio u mom stomaku)

Skoro sve je sam uredio.

Jos jednu malu porculansku pticicu da stavi i gotovo (tu pticicu smo ja i Karlo stavili kad smo izasli iz rodilista i dosli kod bake i djede na groblje)

Nakon sadenja cvica (na 6 grobova predaka sa bakine strane) otisli smo do dide u bolnicu koji je tamo u petak ambulatnim kolima prevezen.

Naravno da je kod djede odma trazio bombone ( to je posebna vrsta malih bomboncica koje on uvik dobije kad dode u posjetu djedi svaki put kad je on u bolnici).

Nakon posjete djedi oko 17h sjetili smo se da nismo jos ni rucali a on je u bolnici vec dobio i veceru pa smo otisli u jedan talijanski restoran na pizzu.
Bas nam je bio predivan dan.


Post je objavljen 11.05.2008. u 06:20 sati.