Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

GANG OF FOUR POSTALI GANG OF TWO

GANG OF FOUR

BEOGRAD - Uticajni engleski postpank bend Gang of Four nastupio je 9. maja u Basti Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beogradu u okrnjenom sastavu, jer je basista Dejv Alen (Dave Allen) objavio pre samo tri dana da su on i bubnjar Hugo Burnam (Burnham) odlucili da napuste grupu.

Iako s novim muzicarima, gitarista Andy Gill i pevac Jon King prilicno su uspesno podsetili na vreme stare slave tog benda, koji je posebno bio popularan na prostoru bivse Jugoslavije i imao veliki uticaj na novi talas. U publici je bilo i onih koji se secaju vec legenardnog koncerta Gang of Four na Muzickom bijenalu u Zagrebu 1981. godine, na kojem je nastupio, izmedju ostalih, i kultni beogradski bend Sarlo Akrobarata.

Pevac Jong King i sam se prisetio tog koncerta pre 27 godina, ali je izgleda pomesao nazive Beograda i Zagreba. “Ovo je najbolje mesto na kojem smo ikada svirali’, rekao je King, verovatno misleci da je u Zagrebu, gde treba da nastupe 10. maja u dvorani Pauk, na festivalu Zedno uho.

Na koncertu u SKC-u svirali su oko 80 minuta, a izveli su uglavnom stvari sa uticajnog albuma "Entertainment!" iz 1979. i nekoliko sa takodje izuzetnog "Solid Gold" iz 1981. (I found That Essence Rare, I Love A Man In Uniform, Not Great Men, Natural's Not In It, Return the Gift, Anthrax, Damaged Goods, What We All Want live, Paralyzed, Ether...).

Post je objavljen 10.05.2008. u 09:49 sati.