Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

DRAZEN VRDOLJAK(1951-2008),glazbeni publicist,kriticar,producent i novinar

Na vijest o smrti rekli su:

ARSEN DEDIC
Prijatelji smo od 1966.Upoznali smo se u Parizu i bio sam medju prvima koji ga je uveo u glazbenu scenu.Imali smo isti sluh,iste poglede,bio je jako zainteresiran za autorsku pjesmu,bio je izvrstan pisac o glazbi i kao takav najvise ce nedostajati hrvatskoj kulturi.Neizmjerno sam zalostan.

OLIVER DRAGOJEVIC
Znali smo se milijun godina.Nismo samo poslovno suradjivali,nego se i privatno druzili.Radio je na izboru mojih pjesama za box-set"Kozmicki Dalmatinac"i na tome mu posebno zahvaljujem,nitko to ne bi mogao uciniti bolje od njega.O glazbi je znao sve,bio je veliki erudit i covjek s mnogo duha i smisla za humor.

HUSEIN HASANEFENDIC-HUS
Njegove su kritike bile istinite i bolne,ali konstruktivne i tjerale su nas da se razvijamo i napredujemo.
Bio je duhovit cinik ciju kritiku za grupu"Oko"necu zaboraviti zbog naslova"Da vidimo da li je oko zdravo ili mu treba dioptrija"te zakljucak da mu dioptrija doista treba.

JURA STUBLIC
Prvi nas je pozvao da pjesme"Kad si mlad"i"Zajedno"snimimo na Redio Zagrebu,tako da sam sebe i Film prvi put cuo kad je Drazen u svojoj emisiji emitirao nasu stvar.Bio je poput clana Filma,a njegova najava naseg koncerta na francuskom snimljena je na prvom live albumu Filma u Kulusicu,sto nas je silno zabavljalo:jer,u osamdesetima,kad su se svi pravili"englezi",mi smo udarili kontru s francuskim.Uvijek smo se medjusobno uveseljavali.

HIDO BISCEVIC
Bez obzira na to sto smo znali da jer stanje jako ozbiljno,vijest o smrti veoma me je potresla.
Drazena sam znao 40 godina,60-ih smo se zajedno formirali na glazbi koju je on prvi donosio na ove prostore,a zajedno smo poceli i pisati pokusavajuci svaki na svoj nacin,kroz tu glazbu,stvarati novi senzibilitet,pa i svjetonazor.

SINISA SKARICA
Umro mi je prijatelj,a hrvatska kultura izgubila je covjeka koji ce joj strasno nedostajati kao enciklopedijski naobrazen erudit pop,rock i jazz glazbe,veliki novinski,radijski i TV novinar,esejist i glazbeni pisac cija knjiga tekstova za diskografska izdanja izlazi upravo na dan njegove smrti.

DARKO GLAVAN
...No ono na cemu sam mu osobno najvise zahvalan jest sto su njegova strast i perfekcionizam bili dragocjeni poticaj nama ostalima da mu se pokusamo barem pribliziti.Bez njega hrvatska glazbena rijec i kriticka prosudba bit ce znatno siromasnija,ali ce antologija hrvatskih glazbenih pisaca biti uvecana za jos jednog neupitnog velikana.
("Jutarnji list","Vecernji list")

Post je objavljen 10.05.2008. u 02:47 sati.