Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-problem broj 188.

Aha, ha, pogledajte sada ovo! Pitanje je isto kao i u prethodnom problemu. Crni je kao poslijednji odigrani potez pogriješio i sada mu grupa pada. Bijeli može sada odigrati na H2 i crni kamenovi nemaju opstanka na ploči, a sa njima i cijeli ovaj teritoroij sada pripada bijelome.
Što je to crni pogriješio? Koji je kamen stavio na krivo mjesto?
Ireba napomenuti da crni nije igrao na neki drugi dio pločem van nacrtanog dijela gdje je prikazan problem, a nije niti rekao 'Pass'. Dakle, jedan od ovdje vidljivih crnih kamenlića je odigran u poslijednjem stavljanju na krivo mjesto. Koji, i gdje je trebalo odigrati?
Ovo rješenje je bilo moguće i u prošlom problemu, ali namjerno ga nisam naglašavao. Ajmo! Sada više nema onih crnih na H4 i J4.
A sada nekoliko kratkih vijesti.
1.Već sutra igramo u 100-tki. Sve je izdogovarano i nastavljamo tamo. U postavi je tamo četiri veća stola na koji stanu tri garniture sa satovima. To je mjesto za 24 natjecatelja. Ioma još podosta sjedećih mjesta na klupicama.
Znači da smo već ovu subotu u '100-tki' (19, 05, 2008.) sa 4. Proljetnim velikogoričkim vikend-turnirom. Očekuje se i dolazak Daniela i Marka radi dogovora za Ivanju Reku, Cormons, Zelenkovac i Veliki Grđevac. Oni koji ranije dođu neka se nađemo kod Centra do 10:00 da prenesemo garniture. U '100-tki' krećemo u 10:30.
2.Otvoreno prvensto Hrvatske je 17. 18. 05. 2008. U Ivanjoj Reki kao i prošlih nekoliko godina. Raspis je na HIGOU stranicama kojima je link u desnom prozoru ovoga bloga.
3.Tradicioonalni turnir u Cormansu u Italiji je 01. i 02. 06. 2008. Dogovor o odlasku će biti sutra u '100-tki'.
4.Planiramo odlazak na turnir u Zelenkovac u BiH polovinom lipnja. Neznam tranutno točan datum, ali rfazgobor i dogovaranje kreće sutra u '100-tki'.
5.Ove godine će se prvi puta održati 'Memorijalni go-turnir Ivice Kuhara' u srpnju u Velikom Grđevcu. Pretpripreme za odlazak počinju sutra u '100-tki'.
- Kreće novi zamah igranja goa u Velikoj Gorici. Pozivamo i igračice i igrače goa ranijih generavija da nam se pridrže u '100-tki'.
bl. Muradenu - Luzer


Post je objavljen 09.05.2008. u 16:14 sati.