Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Feštajte ovaj vikend u Opatiji i Baški

Mjesni odbor Tošina-Opatija po prvi puta organizira kulturno-zabavnu manifestaciju „Dani Tošine“. Cilj manifestacije je obogatiti društveni život zaspaloga grada i okupiti stanovnike u raznim kulturnim, sportskim i društvenim događanjima. Tošina je inače dio Opatije iznad Voloskog, a poznata je po mnogim lokalnim legendama...

„Dani Tošine“ je dvodnevna manifestacija. U petak, 9.5.2008. sa početkom u 16.30h održat će se malonogometni turnir „četiri opatijska mesta“ koji će pokazati gdje se igra nabolji mali nogomet u gradu; Opatiji(centar), Voloskom, Tošini ili Kosovu. U subotu, sa početkom u 19h, predviđena je večernja fešta uz zvukove Duleta Bonace, te Maria Furke i Štićenika.

Igralište na Tošini nosi poseban značaj mjesto u antologiji urbanih legendi među kojima se posebno ističe igranje brojnih poznatih nogometaša, glazbenika, a posebno je zanimljivo i to što je Let 3 svoj spot za prvi veliki hit „Izgubljeni“ snimio upravo na spomenutom igralištu.

Posebno mjesto u ovoj priči svakako zauzima i rock klub „Quorum“ u narodu poznat kao „mali Quorum“ koji je svojim počecima kasnih 80ih na istočni dio grada, koji je bio bliži Rijeci, imao poseban utjecaj. U njemu su se okupljala mnogobrojna poznata rock i alternativna imena iz cijele Hrvatske (Branimir Štulić, Momčilo Bajagić, Milan Mladenović, Jura Stublić, Rade Šerbedžija itd.), organizirali su se koncerti i performansi, a i danas (iako nije u pogonu već godinama) budi s nostalgijom sjećanja na nezaboravne dane kod starijih generacija. Atomsko sklonište koje se nalazi ispod igrališta bilo je još jedno važno mjesto na mapi riječke rock scene. Tu su svoje rifove kasnih osamdesetih uvježbavali LET 3, En face, Cacadou look, Fit i brojni nezaboravni bendovi kao što su „Pohane dlake“ i sl.


(Igralište Tošina u spotu Izgubljeni)

*************************************************************************************************

U sklopu manifestacije Crna ovca koja se ove godine održava od 9. do 11. svibnja u Baški na otoku Krku, nastupaju Hladno pivo. Nastup je zakazan za subotu 10. svibnja u 21 sat, na centralnoj pozornici, a ulaz za sve posjetitelje je potpuno besplatan. Program Crne ovce započinje u petak 9. svibnja izložbom Goranske vunarice, numizmatičkim predavanjem, nastupom klape Zvonimir te navečer nastupom grupe Largo. Subotnje jutro rezervirano je za sportske aktivnosti, planinarenje do mrgara Ljubimer, dizanje u balonu, paragliding i centralni sportski događaj–regata Corinthia Cup za klasu Optimist i Laser. I ove će godine posjetitelji moći promatrati šišanje ovaca u posebno postavljenom mrgaru na rivi, vidjeti kako su izgledale stare bašćanske sobe u Etno peep showu, a Halubajski zvončari će svojom zvonjavom zaokružiti ovčji ugođaj u Baški. Kulturno-znanstveni program obuhvatiti će vrlo cijenjena predavanja prof. Korada Korlevića, Petra Žica i Bože Mimice, a nastavit će se kolaž-predstavom Zijaha Sokolovića. Subotnju večer zaključit će Hladno pivo te grupa Largo. Detaljne informacije mogu se potražiti na web stranici www.crnaovca.com.hr. Organizatori Crne ovce su Općina Baška, TZ Općine Baška, SD Vihor, Udruga Sinjali, marketinška agencija Studio Conex i Predikat.


Post je objavljen 09.05.2008. u 12:12 sati.